Aktuelno 0

07.09.2024.

13:14

Misteriozna čitulja za Boru Đorđevića: Urbana legenda krije jednu staru priču

Ljudi se još uvek opraštaju od legendarnog muzičara Bore Đorđevića.

Izvor: Novosti

Misteriozna čitulja za Boru Đorđevića: Urbana legenda krije jednu staru priču
TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Podeli:

Sahrana proslavljenog rokera Bore Đorđevića zakazana je za 7. septembar u njegovom rodnom gradu Čačku.

Od njega se, pored porodice i prijatelja, opraštaju i brojne kolege, međutim jedna čitulja u izdanju Večernjih novosti je posebno privukla pažnju.

"Dragom prijatelju, Borisavu Bori Đorđeviću, poslednji pozdrav velikom čoveku", stoji u čitulji koja je potpisana imenom Žika Živac.

Ljubiteljima benda je posebno poznato to ime i zbog istoimene pesme "Priča o Žiki Živcu".

Branko Savković, poznatiji kao Žika Živac, je urbana gradska legenda, koja je bila i veliki prijatelj pokojnog Željka Ražnatovića Arkana.

Prema nekim pričama, Žika Živac je proveo deceniju u zatvoru zbog Željka. Prema tim izvorima, navodno je Arkan pozvao Žiku Živca, dok je ovaj bio na letovanju. On dolazi u Beograd, seda u Arkanova kola i kreće ka Nemačkoj. Na granici ga po dojavi hapse, iz nikad dovoljno jasnih razloga. Ćutao je kao zaliven. Nije želeo nikog da oda. 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: