Aktuelno 0

07.09.2024.

13:01

Borin kum o rečima monaha sa Ostroga: "Tebe je bog poslao, takvi trebaju ovom narodu" VIDEO

Legendarni bokser bivše Jugoslavije i kum Bore Đorđevića Miodrag Perunović na komemoraciji se dirljivim govorom oprostio od velikog muzičara.

Izvor: B92.net

Borin kum o rečima monaha sa Ostroga: "Tebe je bog poslao, takvi trebaju ovom narodu" VIDEO
RINA

Podeli:

On je rekao da mu je veoma bilo teško da nađe prave reči kojima će se oprostiti od svog velikog prijatelja.

"Kada sam sazano da treba da se oprostim od Bore, govoreći na ovoj komemoraciji, prvo sam pomislio da svakako treba. Da toliko toga o njemu mogu reći i da to neće biti teško, a onda shvatim da će biti teško naći prave reči da takvu muzičku veličinu, takvu legendu i ljudsku gromadu", rekao je Perunović, a potom prepričao jedan poseban događaj, u znak sećanja na kumstvo.

"Upoznali smo se pre 40 godina, posle par godina druženja dogovorimo se da se okumimo. Pođosmo pod Ostrog da to obavimo. Tamo je tada bio jedan stari monah, veliki duhovnik Girgorije. Kada smo prišli on pogleda u Boru i poče da recituje njegovu pesmu "Anđele". Reče Bori: 'Ti si poseban, tebe je Bog poslao. Takvi trebaju ovom narodu'. Bora je bio prijatno iznenađen i mnogo mu je godilo što u takvoj svetinji i od takvog duhovnika čuje svoju pesmu i takvu pohvalu", ispričao je Perunović.

Rekao je da je Bora uvek bio spreman da se žrtvuje, pomogne, i da mu je bio velika podrška i tokom profesionalne sportske karijere.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: