Aktuelno 1

07.09.2024.

10:35

Radoš Bajić slomljen od tuge: Uputio poslednji pozdrav Bori Đorđeviću uz potresne reči FOTO

Vest o smrti Bore Đorđevića je potresla brojne poznate ličnosti.

Izvor: B92.net

Radoš Bajić slomljen od tuge: Uputio poslednji pozdrav Bori Đorđeviću uz potresne reči FOTO
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Muzičar Bora Đorđević je preminuo u 72. godini.

Od legendarnog rokera se opraštaju brojne kolege i prijatelji, među njima i poznati glumac Radoš Bajić. On je objavio zajedničku fotografiju sa Borom uz emotivan opis.

"Poslednji pozdrav pesniku. Mnogo više od poznanstva, znao sam, cenio i poštovao genijalnog pesnika, muzičara, protagonistu sopstvenih stihova, slavodobitnika života i tragičara koji je video dublje i dalje - veličanstvenog Boru Đorđevića… Slagao bih da kažem da sam roker, ali njegovu ispevanu poeziju koju je izvodio sa svojom i našom neprevaziđenom RIBLJOM ČORBOM obožavao sam poput miliona drugih - od kojih se ni po čemu ne razlikujem. Sem po fotografiji za koju nisam ni znao da postoji. Koja dovoljno govori koliko smo se Bora i ja uzajamno poštovali i voleli… Moguće zbog iste reke na kojoj smo naučili da plivamo? Zbog Morave koja nam kroz žile teče? Koja iako je Zapadna, kako joj se ćefne, plovi bas kao i naši životi do uvira - na sve četiri strane sveta… Počivaj u miru Boro moj dobri, pesniče, legendo", napisao je glumac.

Podsetimo, sahrana Bore Đorđevića će biti danas u njegovom rodnom gradu Čačku.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

23 h

Podeli: