Aktuelno 1

07.09.2024.

10:27

Pesme Bore Đorđevića kriju velike tajne, za dve je kriv samo jedan susret

Sahrana Bore Đorđevića će biti danas u njegovom rodnom gradu Čačku.

Izvor: B92.net

Pesme Bore Đorđevića kriju velike tajne, za dve je kriv samo jedan susret
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Proslavljeni muzičar Bora Đorđević je preminuo u 72. godini. Roker će, prema poslednjoj želji, biti sahranjen u svom rodnom gradu Čačku.

Iza Bore je ostalo bezbroj velikih hitova koje je radio i za sebe i za druge, a neki njegovi stihovi kriju tajne.

Pesma kojom se proslavila Riblja čorba je svakako i "Lutka sa naslovne strane", a vezana je za susret slavnog muzičara i manekenke Biljane Nevajde Šević. Oni su se sreli slučajno, tokom gostovanja u jednoj emisiji.

Dok je Bora svirao "Lutku sa naslovne strane", prvi put je ugledao lepu manekenku Biljanu, što je bio početak njihove ljubavne priče. Nekoliko godina kasnije, sasvim slučajno su se ponovo sreli u Splitu, što je rezultiralo početkom njihove veze. Međutim, ova ljubav nije potrajala dugo, jer je Biljana odlučila da napusti Boru, a potom se i udala za drugog muškarca u Sarajevu.

Kada su se rastali, Bora je napisao čuvenu pesmu "Ostani đubre do kraja" i time ostavio završio svoju ljubavnu priču, ali i ostavio trag u istoriji muzike.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

23 h

Podeli: