Aktuelno 0

07.09.2024.

8:05

"Operacija saksija" pokrenuta: Stanovnici zgrada zaprepašćeni ANKETA

Vlasti u holandskoj prestonici Amsterdamu pokrenule su "operaciju saksija", jer kako su istakli, prekomerno postavljanje saksija u zgradama ugrožava pristup objektima.

Izvor: Tanjug

"Operacija saksija" pokrenuta: Stanovnici zgrada zaprepašćeni ANKETA
Shutterstock/Jurga Jot

Podeli:

Stanovnici su sa zaprepašćenjem reagovali na planove vlasti u Amsterdamu da ukinu ono što smatraju neuredno postavljenim saksijama, preneo je Gardijan.

U pristupu koji su lokalni mediji nazvali "operacija saksija", centralni kvart holandske prestonice ograničava stanovnike da postave dve saksije prečnika 50 centimetara, napravljene od "održivog" materijala i postavljene uz prednji zid zgrade.

Čitavi "vrtovi" saksija na parking mestima i ispod drveća biće uklonjeni, navodi se u memorandumu gradskih vlasti.

Na sastanku gradskog saveta održanog u utorak, predsednica Izvršnog odbora centralnog dela Amsterdama Ameli Strens, rekla je da su zapuštene saksije neprivlačne, loše za biodiverzitet i da čine objekte manje pristupačnim za one koji koriste pomagala za kretanje i kolica.

Pojedini žitelji Amsterdama su zadovoljni što grad reaguje na zabrinutost ljudi zbog pretrpanih trotoara, dok drugi ističu da napušteni ili parkirani bicikli i terase barova zauzimaju veliki deo javnih prostora, kao i otpad, navodeći i da veliki broj turista posećuje grad.

loader

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

22 h

Podeli: