Aktuelno 0

06.09.2024.

12:59

Borin prvi bubnjar iz Čačka: Od dedinog sita u kojem je cedio čvarke napravili smo bubanj VIDEO

Aca Dimititrijević, Borin zemljak i njegov prvi bunjar otkrio je kako su napravili prvi orkestar i kako je od dedinog sita u kojem je cedio čvarke nastao njihov prvi bubanj.

Izvor: Prva TV

Borin prvi bubnjar iz Čačka: Od dedinog sita u kojem je cedio čvarke napravili smo bubanj VIDEO
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Telo Bore Đorđevića je sinoć dopremljeno iz Ljubljane u Čačak, a njegovi građani se i danas, kao prethodnih dana, u tišini prisećaju života i dela ovog legendarnog pesnika i muzičara.

Tim povodom TV Prva je razgovarala sa stanarima zgrade u Čačku u čijem podrumu je Bora napisao neke od svojih prvih pesama. Jedan od njih je i Aca Dimitrijevć, Borin prijatelj i bubnjar u prvom orkestru u kojem je roker svirao.

"Bora je ovde napisao prve taktove i arije pesme 'Lutka s naslovne strane', kasnije ju je menjao. Napravio je vanvremenski hit. Nas četvorica je bilo, Prle Savić, moj pokojni kum Borko Ilić, Boro i ja smo svi bili iz ovog kraja. Sedeli smo na ovim šipkama i družili se. U parku je bila klupa, na kojoj smo sedeli uveče i svirali na gitarama i pevali. Bili smo deca, imali smo samo obične gitare, u početku sam udarao takt po nogama. Onda sam uzeo od pokojnog dede neko staro sito u kojem je on cedio čvarke. Stavili smo striropor, presvugli smo ga skajem i to nam je bio prvi bubanj", prisetio se za TV Prva Dimitrijević.

Više o ovome možete da pogledate u videu u nastavku.

Izvor: Prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: