Aktuelno 1

05.09.2024.

20:52

Borin prijatelj iz Čačka se prisetio njihovog detinjstva: "Svi su ga znali i svi su ga voleli, bio je poseban"

Kovčeg sa telom legendarnog Bore Đorđevića trebalo bi da stigne u Čačak danas, u večernjim satima.

Izvor: RINA

Borin prijatelj iz Čačka se prisetio njihovog detinjstva: "Svi su ga znali i svi su ga voleli, bio je poseban"
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Prema njegovoj sopstvenoj želji biće sagranjen u na Gradskom groblju u Čačku, iako su članovi njegove najuže porodice sahranjeni u Beogradu.

"Izbegavao sam da pričamo o toj temi, ali on je pre par godina insistirao da odemo na groblje kako bi izabrao svoje grobno mesto, svoju večnu kuću. To smo uradili i on će biti tu sahranjen. Znamo da će ga na večni počinak ispratiti veliki broj prijatelja, kolega, fanova",  rekao je za RINU gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Možda vas zanima

Osim velikog broja njegovih prijatelja i obožavaoca, prema nezvaničnim informacijama na pogrebu će Hor čačanske Gimnazije otpevati pesmu Pogledaj dom svoj anđele.

Oni su zajedno nastupali pre šest godina na rok festivalu PRiČA u Čačku.

Njegovi Čačani i danas svirajući njegove pesme u gradu na Moravi, odaju počast velikanu rok scene. Njegov prijatelj iz detinjstva priseća se da je Bora od malih nogu bio poseban.

Možda vas zanima

"On je znao da izađe iz svoje zgrade sa gitarom, da svira i peva sve do moje terase koja je bila udaljena oko nekih 50 metara. Svi su ga znali i svi su ga voleli. Bio je poseban čitav život. U šali je znao da kaže još kao dete - videćete vi ovo će jednog dana biti Borina ulica. Voleo je Čačak i dobar glas o našem gradu pronosio svuda gde je bio", kaže njegov prijatelj Prle Savić.

Da je voleo svoj rodni grad pokazuje i podatak da je sa svojim bendom, čuvenom Ribljom čorbom, koja je punila hale širom Jugoslavije, održao koncert u seoskoj školi u Slatini pored Čačka. Mnogi su bili iznenađeni što tako velike zvezde nastupaju u malom selu, Bora je u svom stilu šeretski odgovorio:

"Pa ne znam šta je čudno, dolazimo svuda gde ima struje", rekao je tada Bora a to se i dan danas prepričava.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

21 h

Podeli: