Aktuelno 8

05.09.2024.

17:53

"Dubravka, traži te neki kreten", Duca Marković se prisetila prvog susreta s Borom

Dubravku i Boru je upoznao Bajaga, seća se da je legendarni roker, kad je došao iz vojske, nosio džemper, šešir, minđuše.

Izvor: Kurir.rs

"Dubravka, traži te neki kreten", Duca Marković se prisetila prvog susreta s Borom
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Čuvena voditeljka i novinarka, zaštitno lice "novog talasa" osamdesetih godina u Beogradu Dubravka Duca Marković, prisetila se prvog susreta s Borom Đorđevićem.

"U situacijama kad neko odlazi, čovek treba da se seti smešnih situacija. Momčilo je bio moj drug iz gimnazije, član "Riblje čorbe", Gile je bio moj dečko i ima svoju grupu "Hipnotisano pile", i ja zamolim Mocu da malo čuje Gileta. Mi sedimo svi u poslastičarnici, pevač Giletove grupe je Bojan Banović, koji je inače debeljuškast. Bora se tu pojavljuje i objašnjava Bojanu da on ne može da ima karijeru kao pevač, jer mora da se opredeli, on je debeljuškast, ali kako bi postao poznat mora da bude debeo, ili da smrša. Ja sam pomislila kakve gluposti priča ovaj Čačanin", rekla je Dubravka.

Potom je ispričala anegdotu u vezi s Borom.

"Izašao je iz vojske i izašla mu je druga ploča. Dolazi Bora kod mene kući, a ja imala cimerku. On obučen kao potpuna budala, ima džemper, šešir, one minđuše, sav se nakitio, i neki tanak sako. Moja cimerka otvara vrata, vidi njega, i razdere se 'Dubravka, traži te neki kreten, da ga pustim?' I to je bio Bora", prepričala je jednu od smešnih scena s Borom Dubravka Marković za Kurir televiziju, pa se osvrnula i na Borin neobičan karakter.

"To je bio čovek koji je imao petlje da prozove svakoga na sceni, da mrtav pijan izađe na scenu i uradi koncert, čovek koji nije imao pardona ni prema kome, koji je imao ozbiljan izlet u neku patriotsko-nacionalnu priču, koja nije naišla na odobravanje, ali pošto je on dovoljno dobar pesnik i dobro znao sa rečima, to se nekako premostilo."

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: