Aktuelno 0

05.09.2024.

19:50

Poznati pisac donira milion funti za restauraciju Šekspirove kuće

Američki dramski pisac Ken Ludvig donirao je milion funti dobrotvornoj organizaciji koja se stara o Šekspirovoj kući iz 1613. godine u Stratfordu na Ejvonu.

Izvor: Tanjug

Poznati pisac donira milion funti za restauraciju Šekspirove kuće
Shutterstock/Eszter Virt

Podeli:

To je najveća privatna donacija u 177-godišnjoj istoriji te fondacije, koja sada može da plati ključne radove radi konzervacije kuće Šekspirove ćerke Suzane i njenog supruga Džona Hola, za koga se veruje da je tasta savetovao o zdravstvenim pitanjima, prenosi "Gardijan".

Ludvig, koji je dobitnik nagrade Olivije, celog života je strastveni zaljubljenik u Šekspirova dela.

Možda vas zanima

Za britanski list je rekao da je, dok je bio u poseti Stratfordu, osetio potrebu da pomogne nakon što je čuo da je čuveno zdanje u problematičnom stanju. 

"Pitali su se kako da spasu zdanje koje se doslovno ruši... Pomislio sam da je pravi trenutak da nešto učinim za zdanje do kojeg mi je stalo i rekao sam im da ću platiti sve troškove", izjavio je Ludvig, čija je to prva značajna donacija.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

22 h

Podeli: