Aktuelno 3

05.09.2024.

15:21

Poznato kada će telo Bore Đorđevića biti dopremljeno iz Ljubljane u Čačak

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović otkrio je kada će telo Bore Đorđević biti dopremljeno iz Ljubljane u Čačak, gde će večno počivati.

Izvor: B92.net/Informer TV

Poznato kada će telo Bore Đorđevića biti dopremljeno iz Ljubljane u Čačak
Bus Plus Production/ATAImages

Podeli:

Naime, kako je istakao na Informer teelviziji, njegovo telo biće dopremljeno već u toku današnjeg dana.

"Čačak je ostao bez velikog umetnika, a još većeg čoveka. On je jedna duša od čoveka. Imao sam tu sreću da se tri decenije poznajemo i viđamo. Poslednji put smo se čuli pre manje od tri meseca. On je voleo da pričamo putem video-poziva. To mu je bio zanimljivo i voleo je da deli nove stihove sa nama. Nikada nije zaboravio Čačak i stalno je govorio da, šta god da je naučio, naučio je u Čačku. "Zadnji voz za Čačak" je pesma koja je proslavila naš grad. Bora je jedan jedinstven čovek. On je simbol Čačka", govorio je Todorović na „pomenutoj televiziji, i osvrnuo se na njihov zajednički odlazak na tamošnje groblje jednom prilikom, gde je Bora sam izabrao svoju večnu kuću.

Možda vas zanima

"Njegova duhovitost je uvek prisutna i on je ostavio neizbrisiv trag u kulturi. Bora je imao prvi bend u čačanskoj gimnaziji, četvorica drugara. Neizbrisiv trag je ostavio. On je išao sa mnom na groblje da vidi to mesto gde će biti shranjen i kada je pronašao mesto, rekao je: "Ovde ću ja da počivam". Imamo u planu da jednu ulicu u njegovom rodnom gradu nazovemo po njemu", naglasio je on.

Možda vas zanima

Podsetimo, Bora Čobra će biti sahranjen biti u subotu, 7. septembra u svom rodnom Čačku, što je bila njegova želja.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: