Aktuelno 2

06.09.2024.

15:21

Bitka titana na reci šokirala turiste: Anakonda pokušala da pojede krokodila, ali kraj je iznenadio FOTO

Kada smo gladni, mislimo da možemo pojesti mnogo toga. Što nam je stomak prazniji, oči su nam "veće", a uverenje o kapacitetu stomaka kao da raste.

Izvor: Jutarnji.hr

Bitka titana na reci šokirala turiste: Anakonda pokušala da pojede krokodila, ali kraj je iznenadio FOTO
Profimedia/ Henrique Olsen/solent News

Podeli:

Međutim, to nije slučaj samo s nama – jedna anakonda u Brazilu namerila se, naime, da pojede krokodila. Glad ne bira.

Krokodil je imao par stvari protiv toga da bude pojeden, pa su se ta dva titana žestoko sukobila. Bitka za život krokodila trajala je više od sat vremena, a svedoci su bili i turisti koji su se vozili brodom rekom Kaksiri u Brazilu.

Profimedia/ Henrique Olsen/solent News

Ovo nije prvi put da anakonde napadaju krokodile. Iako se na prvi pogled čini da zmija nije pri sebi, imajući u vidu veličinu njenog neprijatelja, čini se da te zmije ne odustaju od stalnih pokušaja da pojedu baš ovu životinju. Premda u ovom slučaju brojke baš i nisu na njihovoj strani. Krokodili su, naime, brži: anakonda se na kopnu kreće oko dva metra u sekundi (u vodi su to četiri), dok veći gmizavac za isto vreme pređe devet metara. Njegov ugriz je daleko jači od njenog, a telo mu je oklopljeno ljuskama, pa ga je teško ugristi.

Međutim, naučnici kažu da teoretski postoji mogućnost da anakonda ubije krokodila. Poznato je da ona napada naglo, iz zasede, i obavija se oko tela svoje žrtve. U slučaju da se to dogodi, a krokodilu ne padne na pamet da legne i jednostavno je zgnječi, nastradao bi. To bi moglo da se desi samo ako je njen potencijalni plen mladunče ili stari krokodil koji nema snage da se brani.

Pošto to ovde nije bio slučaj, zmija je odustala i otišla da pronađe lakši plen.

Profimedia/ Henrique Olsen/solent News

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: