Aktuelno 2

05.09.2024.

12:43

"Bora je finansirao prvu ploču Legendi, govorio sam mu da je moja dobra vila" VIDEO

O Bori Đorđeviću su govorile mnoge njegove kolege i prijatelji.

Izvor: B92.net

"Bora je finansirao prvu ploču Legendi, govorio sam mu da je moja dobra vila" VIDEO
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Proslavljeni roker Bora Đorđević preminuo je u 72. godini nakon kraće borbe s upalom pluća. Iza njega su ostali brojni hitovi i svakako neizbrisiv trag u domaćoj muzici.

O Bori Đorđeviću je govorio i Zoran Dašić Daša, koji je bio gost emisije Jutro na televiziji Prva.

"Sa Borom mi je završen sada jedan veliki deo života. Mi smo 50 godina bili prijatelji, kumovi, saradnici... Intenzivno smo se družili dok nije otišao u Sloveniju. Ja ga znam dok je bio Bora za mene, dok nije bio veliki Bora. Na televiziji je sve drugačije, kada nekoga upoznaš, onda shvatiš. Bio je veliki emotivac, krhka duša, buntovan, pesme koje je pisao – sve vam je jasno", započeo je prisećanje Dašić.

Bora i Daša su postali kumovi tako što je Bora krstio Dašu i nakon toga su postali još bliži.

"To objašnjava i zašto je on bio toliko vezan za Legende. To je sve zahvaljujući njemu. Ja sam Čorbu napustio prijateljski, sve je bilo u redu, tako da smo nastavili da se družimo. Kada smo napravili Legende, odmah sam pozvao Boru, on je platio našu prvu ploču, prvih pet–šest pesama su bile njegove, čak je i nastupao sa nama. On je toliko bio zagrejan za nas, bili smo Borine Legende", dodao je Dašić.

Kako kaže Dašić, Bora je u kafani obožavao da sluša dobre narodnjake, a mnogi ne znaju da je on napisao čuvenu pesmu "Stani malo kafanski sviraču".

"Ja sam mu govorio da je moja dobra vila, kad god mi je nešto trebalo, on bi se pojavio i samo pitao – kako mogu da ti pomognem. On je jedan od retkih ljudi koji su me zadužili za više od dva života", ističe muzičar.

Opširnije o ovome pogledajte u video-prilogu.

Izvor: prva

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: