Aktuelno 1

05.09.2024.

13:43

Vesna Jugović o poslednjim danima Rade Đuričin: "Pala je, oko joj je bilo modro; To je poslednji susret" VIDEO

Vesna Jugović je poslednja videla slavnu glumicu živu, dva dana pre smrti i otkrila je da je pala u staračkom domu, imala je modricu na oku. Potom je završila na aparatima i bila je u komi

Izvor: B92.net/TV Prva

Vesna Jugović o poslednjim danima Rade Đuričin: "Pala je, oko joj je bilo modro; To je poslednji susret" VIDEO
TANJUG/ RADE PRELIĆ

Podeli:

Vest o smrti slavne glumice Rade Đuričin rastužila je mnoge, a tim povodom gost Prve televizije bila je njena dugogodišnja prijateljica, novinarka Vesna Jugović.

"Upoznao nas je Momo Kapor devedesetih godina prošlog veka, a poslednje dve decenije smo bile, zaista, bliske. Poslednjih pet šet, godina čule smo se svakodnevno, i dok je bila u staračkom domu, i u bolnici, i pre toga. Sa njom sam delila prostor i razmišljanja, ona je bila moja duhovna mama i učitelj", rekla je Vesna, pa dodala da je rada bila ne samo uspešna srpska i jugoslovenska glumica, već internacionalna ličnost.

"Putovala je po svetu, govorila je mnogo jezika. Ona je, ustvari, bila filozof i sad ću da podelim nekoliko stvari koje me je naučila i nadam se da će mlađoj, ali i starijoj populaciji ostati ta upustva. Rada je bila neverovatno pozitivna ličnost. Nije to samo zbog toga što su hteli da joj daju ime Radosna, a pošto ono ne postoji u hrišćanstvu, njen otac, koji je bio pravoslavni sveštenik, nazvao ju je Radojka. Otud Rada i ona je ispunila zadatak svog imena, unosila je radost i blagost".

Prema Vesninim rečima, Radin zaštitni znak - široki osmeh pokazivao je kakva je ona, zapravo, bila u dubini duše.

"Bilo je to njeno utemeljenje. Na primer, učila me je, sve nas, da nikad ne koristimo psovke, Iz svog vokabulara je bila izbacila sve teške reči tipa: strašno, grozno, užasno, katastrofa. Nikad nije govorila o teškim stvarima. Uvek su teme bile pozitvne... Rada je to radila, pre svega, iz njenog dubokog hrišćanstva. Ona je bila filozof stoik, veličanstvena ličnost, velika duša. Njen osmeh je bio njena dobrota".

Sagovornica TV Prve podsetila se i brojnih anegdota sa Radom, a onda i njihovog poslednjeg susreta.

"Poslednji put sam je videla, možda čak poslednja, u staračkom domu na Karaburmi. To je jedno veoma lepo zdanje i tu je imala lep život. Došla sam nenajvaljeno, kad sam je videla, oko joj je bilo modro. Pitala sam je šta se desilo, rekla mi je da je pala. Teško je hodala. Slabost... To je bilo dan, dva pre nego što je doživela šlog, kada su je prebacili u bolnicu gde je bila na aparatima. Bila je u komi. Njen sin, divni Radan, a kakav bi inače mogao da bude Radin sin, zamolio me je da ne dolazim. 'Bolje je zapamti kakva je bila', rekao mi je. I to je bilo to", rekla je Vesna gostujući na TV Prva.

Celo gostovanje pogledajte u videu u nastavku.

Izvor: prva

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: