Aktuelno 0

04.09.2024.

14:10

Bora Đorđević u ispovesti otkrio detalje o detinjstvu: "Majka se sablažnjavala zbog mojih stihova"

Bora Đorđević je pričao o grehovima iz prošlosti, a za rodni Čačak je naveo da to nije grad nego stanje duha.

Izvor: Kurir.rs

Bora Đorđević u ispovesti otkrio detalje o detinjstvu: "Majka se sablažnjavala zbog mojih stihova"
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Bora Čorba je u jednom od intervjua govorio o svom životnom putu, detinjstvu u Čačku i roditeljima Nerandži i Dragoljubu Đorđeviću.

"Imao sam lepo detinjstvo. Uh, kako to zvuči. A bio sam i lepa beba. Nažalost, daleko je sad taj period, treba se prisetiti. Majka i otac su bili vredni i radni ljudi, drugačije u Šumadiji i ne može da se živi. Roditelje sam poštovao, ali sam im i zadavao glavobolju. Malo sam više bio vezan za majku, pa je ona i razumela moje nestašluke. Moram da priznam da jesam bio malo razmažen. Pokojna majka Nerandža, vrlo čudno ime, bila je profesor srpskog i davala mi je da pregledam pismene zadatke njenih đaka. Eto, toliko sam bio razmažen. Ona je uvek mislila da sam mali i za nju sam uvek ostao dete, pa se onda sablažnjavala zbog mojih stihova, a kada opsujem, govorila je: 'Bože, sine.' I dan-danas, kad god mogu, odlazim u Čačak, ponosim se što potičem iz te sredine. Često umem da kažem da Čačak nije grad nego stanje duha", govorio je u ispovesti za Kurir Bora.

U toku odrastanja i burne mladosti, često je, kako je priznao, pravio probleme.

"Uh, svašta sam radio. Bio je to buran period, a ja nisam bio nimalo dobar. Pravi đavo, što bi se reklo. Škola me nije nešto zanimala. Iz vrtića nisam, ali sam zato bio izbačen iz Čačanske gimnazije. Baš nezgodan tip. Ne mogu više ni da se setim šta je tačno bilo, ali roditelji nisu želeli da se maltertiraju sa mnom, pa su odlučili da se presele u Beograd, gde su me upisali u prilično strogu Petu beogradsku gimnaziju. Ni tamo nisam bio cvećka, ali nekako sam i to završio. Šta da vam kažem, osim da od greške do greške u budućnost crnju išao sam pješke, bosonog po trnju. Eto, tako nekako je to izgledalo, to moje mlado i ludo doba", ispričao je jednom prilikom Bora.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

13 h

Podeli: