Aktuelno 1

04.09.2024.

11:29

Kako je Bora Đorđević govorio za hrvatske medije: "Nemam razloga da se izvinjavam"

Muzičar Bora Đorđević je preminuo u 72. godini.

Izvor: Nezavisne.com/Telegraf

Kako je Bora Đorđević govorio za hrvatske medije: "Nemam razloga da se izvinjavam"
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Legendarni roker Bora Đorđević preminuo je u 72. godini nakon kraće borbe, u bolnici u Ljubljani.

Iza sebe je ostavio neizbrisiv trag u domaćoj muzici i autor je nebrojeno mnogo hitova. U njegovom životu su se često preplitale različite situacije, a o nekim turbulencijama i legendarnim anegdotama je i sam pričao.

Ostaje upamćen i njegov intervju za hrvatske medije, za portal Muzika.hr.

Na pitanje šta mu je asocijacija na Šengen festival na kom je tada nastupao, Bora je svojevremeno rekao: "Vize koje stalno moramo vaditi da kidamo po Evropi. To je u redu, no nećemo verovatno kao Rumuni - otkad su ušli u EU, dva miliona se iselilo iz Rumunije".

Tokom intervjua, Bora je pričao i o pesmi "Letovanje" (Idem kada naši nadru tamo dole prema Zadru, ja odavde baš iz Knina, Šibenik je okolina... I ovog leta dolaze tu do srpskog mora...), prenosi Telegraf.

"To je čista za*ebancija kao što je u ostalom i pesma "E moj druže zagrebački". U to doba bili smo u ratu, ja sam bio u Kninu i grupa Minđušari me zamolila da im napišem dva teksta, malo smo se zezali, pa sam i napisao ta dva teksta".

Na pitanje da li to znači li to da se zbog pozivanja na pljačku nema zašto izvinjavati, Bora je svojevremeno rekao: "Pa i nema. Nemam razloga da se izvinjavam. Jura je napisao 'E, moj druže beogradski' pa se nije izvinjavao i došao je u Beograd sasvim normalno".

Iako je mislio da se Hrvatima ne treba izvinjavati, Slovencima se izvinio zbog uvrede da su "Bečki konjušari".

"Velika je razlika. Ne sme se generalizovati. Ne sme se vređati cela nacija. To nije ni lepo ni kulturno. Ovde nisam uvredio praktično nikoga. A za ovo sam se zavitlavao", rekao je Bora u intervjuu za Muziku.hr.

Na pitanje "Vi ste isto tako mogli biti rođeni u Hrvatskoj", Bora je rekao: "Najverovatnije bih onda bio ponosni Hrvat", rekao je Bora svojevremeno, prenosi Telegraf.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

12 h

Podeli: