Aktuelno 0

04.09.2024.

10:43

Poznati se opraštaju od Bore Đorđevića: " Šta nama ovde ostaje" FOTO

Brojne poznate ličnosti opraštaju se uz emotivne poruke od legendarnog muzičara Bore Đorđevića koji je danas preminuo u 72. godini.

Izvor: b92.net/Kurir.rs/TV Prva

Poznati se opraštaju od Bore Đorđevića: " Šta nama ovde ostaje" FOTO
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Nikola Rokvić, Miroslav Ilić, Gorica Popović samo su neki od onih koji su se ovog jutra oprostili od Bore Đorđevića.

"Nebesko carstvo dobija još jednog velikog pesnika… Kažu Sveti oci, da u večnost odlazimo u svom najboljem svetlu, da smo tamo najbolja moguća verzija nas samih i da se tada otključava naš potpuni potencijal… U to duboko verujem… A šta nama ovde ostaje… Da što više vremena provodimo u sadašnjem trenutku bez osude koja nas vraća u nazad i stvara nam nemir kao i brige koja nas tera da živimo u budućnosti bez mira! Gde nema mira tu nema ni Božije blagodati… Sada i ovde nam ostaje molitva! Gospode Isuse Hriste, Sine Božiji, pomiluj me. Pomiluj Gospode i novopredstavljenog slugu Borisava! Večna ti slava!!!", napisao je Nikola Rokvić na svom Instagram profilu uz crno velu fotografiju Bore i Đorđa Balaševića.

Vlado Georgiev je takođe podelio fotografiju sa Borom uz emotivnu poruku.

"Zbogom dragi Boro, putuj na neko lepo mesto i pogledaj dom svoj, Anđele. Večno ti carstvo nebesko i počivaj u miru... Bio si živa legenda, jedinstven i originalan, veliki pesnik i umetnik. Pamtiću kad sam kao klinac kupovao ploče “Riblje čorbe” i još tada prepoznao tvoju različitost na tada, velikoj jugoslovenskoj sceni. Bilo je mnogo dobre muzike, dobrih bendova, pevača, kompozitora, ali, ti i tvoja “Čorba” ste odudarali od svih na svoj način. Kada “stado” jednom ukapira koliki si bio, reći će isto što i ja sada. Bio si legenda, legenda ćeš i ostati. Zbogom dragi Boro…laka ti zemlja i Bog neka je s tobom. Pamtićemo te zauvek. Anđele," napisao je Vlado.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vlado Georgiev (@vladogeorgiev)

Tužne vesti su rastužila i Miroslava Ilića.

"Auu, sinko moj… Baš si me rastužio. Tuga, čemer, jad. Toliko mi je žao. Skoro smo se videli u Čačku, bili smo na nekom veselju zajedno. Ne znam više šta da ti kažem - rekao nam je potrešeni Miroslav", rekao je Miroslav Ilić za Kurir.

I Gorica Popović, Borina dugogodišnja prijateljica sa kojom je bio u grupi Suncokreti, oprostila se uz emotivne reči.

"Veoma sam potresena Borinim odlaskom. Znamo se od 1974. godine sa fakulteta. Bila sam presrećna kad me je pozvao u grupu Suncokret... Bio je veliki umetnik, pesnik, sjajan muzičar živeo je rokenrol, obožavao je scenu i nastupe. Znali smo da je ozbiljno bolestan i bili smo u stalnom kontaktu. Dok je to bilo moguće. Veoma sam tužna Slava ti, dragi Boro", rekla je za Kurir Gorica Popović.

Za TV Prva oglasili su se i Đorđe David, kao i Goran Šepa Gale, frontmen grupe Kerber.

"Bora se borio, ali nisam imao mogućnost s njim lično da se čujem. Znao sam da je loše, ali nikad nisam spreman na gubitak prijatelja, još mi misli lutaju. Ne znam koliko mogu da kažem nešto o Bori u kratkom vremenu. Doba r drugar, družili smo se 40ak godina kroz muziku, imamo i zajedničku pesmu. Zašto da ne kažem da je bilo mnogo neprospavanih noći, znate šta je rokenrol, Bora ga je zdušno živeo do kraja, čak i kad nije bio dobro, tvrdio je da je odlično. Nije dozvoljavao da mu bolest dođe u misli. Nisam spreman ništa posebno i ništa sažeto da kažem u ovom trenutku", rekao je Gale.

"Stalno sam se dopisivao i čuo sa Borom dok je to još mogao. Mnogo mi je teško", istakao je Đorđe David za TV Prva.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

12 h

Podeli: