Aktuelno 28

03.09.2024.

15:38

Amerikanka u Srbiji šokirana količinom udžbenika za prvi razred: "Ovo je previše..." VIDEO

Amerikanka koja živi u Srbiji ostala je zatečena kada je videla količinu udžbenika koje je njeno dete dobilo za prvi razred osnovne škole.

Izvor: Blic.rs

Amerikanka u Srbiji šokirana količinom udžbenika za prvi razred: "Ovo je previše..." VIDEO
Golubovy / Shutterstock.com

Podeli:

U videu, koji je za kratko vreme stekao veliku popularnost, korisnica TikToka pod imenom "Mamasita" izrazila je svoj šok usled velikog broja knjiga koje je njeno dete dobilo za prvi razred. Ova tema je i prethodnih godinama bila aktuelna kod roditelja mališana iz Srbije, prenosi Blic.

"Moja ćerka polazi u prvi razred osnovne škole ovde u Srbiji.

Ona ne govori tečno srpski, kao ni ja, što me čini jako nervoznom. Pre nekoliko dana otišli smo da joj kupimo knjige, i samo da vam pokažem, pogledajte koliko je knjiga dobila. Ovoliko udžbenika, a ovo je samo za prvi razred... Ne želim ni da znam šta onda sledi u drugom razredu, ne želim ni da znam, ali ovo je mnogo udžbenika za prvi razred, zar ne?", komentariše ona.

Reakcije pratioca su bile brojne i različite. Mnogi su komentarisali da su u Srbiji školske torbe veoma teške, s naglaskom na to da je obrazovni sistem ovde zahtevan.

"Ne želiš da znaš šta dolazi u 7. i 8. razredu", "Škola je teža u Srbiji nego u Americi", "Školske torbe na Balkanu su teške, moraš da budeš supermen ili veoma jaka mama ili jak tata kako bi ih nosio", "Zamisli kako je tek u srednjim školama", "Ranac bude težak 15 kg", neki su od komentara koji su usledili.

Podeli:

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: