Aktuelno 14

03.09.2024.

13:20

Alen Islamović u biznisu koji donosi milione

Alen Islamović, poznati pevač grupe "Bijelo dugme", odlučio je da se posveti uzgoju lešnika.

Izvor: Blic.rs

Alen Islamović u biznisu koji donosi milione
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Njegova plantaža u Bihaću privlači pažnju velikih evropskih kompanija, a lešnici se izvoze čak u Švajcarsku i Nemačku.

Alen i njegova supruga razmišljali su šta da zasade na nasleđenoj zemlji, a analiza je pokazala da je peskovito tlo idealno za lešnike. Inspiraciju je pronašao u detinjstvu, kada je kao dete berbao lešnike u tom području.

Islamović se hvali da su njegovi lešnici veći i ukusniji od drugih. Naziva ih "Titovim lešnicima".

"To je moj mir i moje zadovoljstvo. Ovamo dolazim posle svakog koncerta kako bih napunio baterije. Donesem ležaljku, natočim čašu vina i ne treba mi ništa više", otkriva Alen.

"To je sorta koju su još zvali i Titovi lešnici, zato što je Tito naložio svojim agronomima da mu uzgoje sortu koja bi mogla da uspeva u ovakvim područjima. To je poseban plod. Otkako sam u lešnicima često znam da kupim sve vrste čokolada s lešnicima i da ih operem kako kako bih okusio lešnik. Odmah znam da prepoznam koji je istarski, jer je cenjen u celoj Evropi. Mnogo je veći i ukusniji od ostalih. Kada naiđem na neku drugu sortu, čudim se kako sam to pre mogao da jedem, jer je ukus neuporediv sa ovim krupnijim", zaključuje on.

"S druge strane lešnik danas uspoređuju sa zlatom. Koristi se u farmaciji i to u velikim količinama. Od njega se proizvode ulja za kozmetičke svrhe. Ljuska lešnika je najbolja kalorična vrednost za proizvodnju peleta za grejanje, a koren za uzgoj tartufa, ako to neko zna uzgajati. Jednom rečju, jedna fenomenalna biljka koja rađa od 80 do 100 godina i nudi veliko bogatstvo onima koji se brinu za nju", otkrio je Islamović pre izvensog vremena.

Inače, "Bijelo dugme" održao je koncert u Splitu, gde su izveli svoje najveće hitove, a izvođenje Alena Islamovića izazvalo je veliku pažnju javnosti.

Naime, nakon mnogobrojnih pesama na red je došla jedna posebna "Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo" koju je izveo Alen Islamović, a kako je preneo "Jutarnji.hr" publika je tokom ove numere zviždala i negodovala.

Podeli:

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: