Aktuelno 9

03.09.2024.

12:51

On je najkontroverzniji glumac današnjice: Droge, optužbe, HIV "uništile" su njegovu karijeru

Glumac Čarli Šin je odrastao u porodici koja je bila snažno povezana sa filmom. On je sin poznatog glumca Martina Šina i Džanet Šin.

Izvor: Index.hr

On je najkontroverzniji glumac današnjice: Droge, optužbe, HIV "uništile" su njegovu karijeru
EPA-EFE/PENNY STEPHENS

Podeli:

On je svoju glumačku karijeru započeo sredinom 1980-ih, a veću popularnost stekao je ulogama u filmovima Platoon (1986), za koji je nominovan za Zlatni globus, nakon čega je doša Wall Street (1987), u kojem je glumio sa Majklom Daglasom.

Najveća popularnost stigla je sa TV serijom Dva i po muškarca, gde je igrao ulogu Čarlija Harpera. Uloga je donela Šinu brojne nagrade, uključujući Zlatni globus za najboljeg glumca u TV komediji.

Problemi i kontroverze

Šinovi problemi sa drogom i alkoholom počeli su da postaju sve vidljiviji. Njegovi javni ispadi i ponašanje počeli su da utiču na njegovu karijeru i privatni život. On je 2009. godine, nakon što je bio uhapšen zbog nasilja u porodici i drugih prestupa,  krenuo na rehabilitaciju, piše USA Today.

U Holivudu je postao poznat po neobičnim izjavama i ponašanju. Nakon sukoba sa producentima i njegovih privatnih problema, otpušten je iz serije Dva i po muškarca.

Optužbe za silovanje

U novembru 2015. godine Šin je javno otkrio da je HIV pozitivan. Ova objava bila je značajna jer je Šin otkrio da je živeo s virusom nekoliko godina, ali je, prema njegovim rečima, bio pod kontrolom.

U junu 2017. bivša devojka ga je optužila za silovanje. Tvrdila je da je bila prisiljena na seksualni odnos sa Šinom te da je bila emocionalno i fizički zlostavljana. Optužbe su se pojavile u medijima, ali Šin je negirao sve tvrdnje.

U martu 2020. Kori Feldman, kolega i prijatelj preminulog glumca Koreja Haima, optužio je Šina za seksualno zlostavljanje Haima dok je Haim bio maloletan.

Prema Feldmanu, incident se navodno dogodio tokom snimanja filma Lucas 1986. godine. Šin je negirao ove optužbe, ali je ceo slučaj izazvao značajnu medijsku pažnju.

Trezan od 2017. godine

Šin se prošle godine pohvalio da je trezan od 2017. godine.

"Sledećeg meseca biću šest godina trezan. Sada imam vrlo dosledan način života. Ja sam samohrani tata i sve se vrti oko odgoja mojih 14-godišnjih dečaka, blizanaca Maksa i Boba", izjavio je.

Osim sinova, koje ima s bivšom Bruk Miler, 58-godišnji glumac ima ćerke Sam (19) i Loli (18) sq bivšom suprugom Denis Ričards a upravo ga je trenutak sa jednom od njegovih ćerki pokrenuo da konačno napravi promenu.

Trenutak odluke

"Jednog jutra zaboravio sam da moja ćerka ima sastanak na koji sam joj obećao da ću je odvesti, a ja nisam bio trezan. Tako da sam morao da nazovem prijatelja Tonija da nas odvede. Doveli smo je tamo na vreme, ali slomilo mi je srce jer je bila na zadnjem sedištu i znao sam da   razmišlja: 'Zašto tata ne vozi?' Tako da sam došao kući i razmišljao o tome ostatak dana. A sledećeg jutra sam jednostavno prestao", ispričao je.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: