Aktuelno 21

16.03.2024.

9:36

Basista poznatog američkog benda predstavio svoju rakiju "Yebiga" u Beogradu FOTO

Basista grupe "Faith No More" Bill Gould u Beogradu je održao promociju svoje rakije koju je nazvao Yebiga.

Izvor: B92.net

Basista poznatog američkog benda predstavio svoju rakiju "Yebiga" u Beogradu FOTO
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

"Ovo je poseban događaj za mene, ne zbog promocije rakije, već zato što ovde dolazim više od 30 godina. Ovo je postalo moje omiljeno mesto. Rakija povezuje sa Srbijom kada nisam ovde. Prvi put sam se s ovim prostorima upoznao u Budimpešti. Bila je to 1992. godina. Davali smo intervjue i upoznao sam novinarku sa Studija B, Jadranku Janković. Postali samo prijatelji. To je bio početak mog putovanja i drago mi je što je ona i danas ovde i što mi pomaže s ovim", rekao je okupljenima u Dorćol Platzu.

"Rakija mi je bila nešto egzotično i zabavno. Bio sam mlad i voleo sam da pijem. Upoznao sam ovde još jednog prijatelja, koji je večeras sa nama, Slavko. Slavko je slikar i uvek je bio domaćin bendovima. Jednom je doneo veoma dobru šljivovicu, mislim da je to rakija od njegovog dede. Tad sam se prvi put povezao sa rakijom", dodao je pa ispričao kako se, pri povratku u SAD, čudio da tamo tako malo ljudi zna za rakiju.

"Morao sam dovući rakiju iz Srbije. Na tome radim već nekoliko godina i srećan sam zbog toga", zaključio je.

On se proizvodnjom rakije počeo baviti još 2019. godine.

Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pakt potpisan; "Ovo je bez presedana"

Nemački avioni sposobni za praćenje ruskih podmornica počeće sa operacijama uz obalu Škotske već sledeće godine, u okviru odbrambenog sporazuma koji će biti potpisan između Londona i Berlina.

8:30

23.10.2024.

1 d

Podeli: