Aktuelno 0

31.08.2024.

11:03

Novi detalji u slučaju smrti Metjua Perija

Smrt Metjua Perija još uvek nije razjašnjena do kraja.

Izvor: Tanjug

Novi detalji u slučaju smrti Metjua Perija
Profimedia

Podeli:

Marku Čavezu, jednom od dva doktora koji su među pet osoba optuženih za smrt od predoziranja ketaminom američkog glumca Metjua Perija, federalni sud u Los Anđelesu zabranio je obavljanje lekarske prakse.

Čavez se pojavio u petak pred federalnim Okružnim sudom u Los Anđelesu zbog optužbi za zaveru ilegalne distribucije ketamina i dozvoljeno mu je da ostane na slobodi uz kauciju od 50.000 dolara, prenosi Rojters.

On je ranije potpisao sporazum sa federalnim tužiocima o priznavanju krivice, a kao deo tog dogovora njemu je oduzet pasoš i zabranjeno mu je da obavlja lekarsku praksu.

Čavezov advokat je izjavio da se njegov klijent kaje zbog toga što je preminuo neko ko je tražio lekarsku pomoć. Drugi lekar koji je optužen u tom slučaju, Salvador Plasensija, izjasnio se da nije kriv, kao i saoptužena Jasven Sanga, poznata kao "kraljica ketamina", za koju su vlasti rekle da je prodala drogu Periju nekoliko dana pre njegove smrti.

Peri je umro u 54. godini u oktobru 2023. od "akutnih posledica" predoziranja ketaminom i drugih faktora zbog kojih je izgubio svest i udavio se u svojoj hidromasažnoj kadi, prema obdukcionom izveštaju iz decembra 2023. godine.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija gubi: Nikad niže za poslednje tri godine

Ruski izvoz nafte i naftnih derivata je u avgustu pao za 290.000 barela dnevno (bpd) na sedam miliona bpd i nalazi se na najnižem nivou od marta 2021. godine, objavila je danas Međunarodna agencija za energiju (IEA).

22:03

12.9.2024.

1 d

Podeli: