Aktuelno 4

31.08.2024.

8:20

Šokantna scena u avionu: Putnice zaključale dete u WC dok ne prestane da plače VIDEO

Incident tokom kojeg su dve žene zaključale uplakano dete u WC-u aviona izazvao je žestoku raspravu u Kini o tome kako postupati sa decom u javnim prostorima, prenosi BBC.

Izvor: Jutarnji.hr

Šokantna scena u avionu: Putnice zaključale dete u WC dok ne prestane da plače VIDEO
Shutterstock/baranq

Podeli:

Video koji je objavila jedna od dve žene, Gou Tingting, postao je viralan na društvenim mrežama. Na snimku nose dete u toalet, uz opis u kojem navodi kako pokušava da pomogne drugima na letu Juneyao Airlinesa iz jugozapadnog grada Guijanga za Šangaj.

Incident se dogodio 24. avgusta, a avioprevoznik je kasnije saopštio da je baka devojčice dvema putnicama dala dozvolu da je "disciplinuju". Devojčica, koja je putovala sa bakom, počela je da plače tokom leta, pa su je odlučile odneti u WC uz upozorenje da može izaći samo ako prestane da plače. U izveštajima lokalnih medija piše da je devojčica imala godinu dana, iako Juneyao Airlines nije izneo detalje. Ubrzo nakon što je video objavljen, mnogi su počeli da kritikuju Gou zbog nedostatka empatije i zlostavljanja deteta, na šta je rekla da "više voli nešto da preduzme nego samo da bude posmatrač."

"Samo sam htela da smirim dete i pustim sve da se odmore", napisala je na Douyinu, kineskom ekvivalentu TikToka, kako prenosi BBC.

Dodala je da su se neki putnici premestili u zadnji deo aviona kako bi pobegli od buke, dok su drugi gurali maramice u uši.

"Deca ne mogu kontrolisati svoje emocije kad imaju godinu ili dve. Šta je loše u plakanju? Zar nisi i ti plakala kad si bila mala?", jedna je od kritika u komentarima na Weibu.

Bilo je i onih koji su stali u odbranu žena, objašnjavajući da su njihovi postupci opravdani jer je baka devojčice dala svoj pristanak. Sve veća je rasprava o tome kako upravljati "decom medvedima", kako u Kini nazivaju decu koja se ponašaju "divlje" i prave buku u javnim prostorima.

Globalni avio-prevoznici, uključujući tursko-holandskog prevoznika Corendon Airlines i Scoot sa sedištem u Singapuru, nude putnicima mogućnost da plate više kako bi sedeli u zoni bez dece.

Podeli:

Tagovi

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija gubi: Nikad niže za poslednje tri godine

Ruski izvoz nafte i naftnih derivata je u avgustu pao za 290.000 barela dnevno (bpd) na sedam miliona bpd i nalazi se na najnižem nivou od marta 2021. godine, objavila je danas Međunarodna agencija za energiju (IEA).

22:03

12.9.2024.

1 d

Podeli: