Aktuelno 4

30.08.2024.

12:47

Kruzer zarobljen u jednom gradu već tri meseca: "Činimo sve da smanjimo napetost putnika"

Putnici koji su platili trogodišnje krstarenje oko sveta, već tri meseca su "zaglavljeni" u gradu Belfast u Irskoj, a ovaj grad im je praktično postao dom.

Izvor: Klix.ba

Kruzer zarobljen u jednom gradu već tri meseca: "Činimo sve da smanjimo napetost putnika"
Profimedia/ David Creedon / Alamy Live News

Podeli:

Kruzer Odyssey, kojim upravlja Villa Vie Residences, stigao je na a Queens's Island u Belfastu, u Severnoj Irskoj, kako bi se opremio pre nego što krene na prvu etapu trogodišnjeg krstarenja. Iako je trebalo da isplovi 30. maja, kruzer je i dalje na istom mestu zbog problema sa kormilom i prenosom.

Među putnicima je i Holi Henesi sa Floride, kojoj je Belfast praktično postao dom. Mačak Kapetan joj pravi društvo u kabini. Kao i ostali putnici, ona može da provede dan na kruzeru, ali mora da ga napusti uveče.

Možda vas zanima

"Tokom dana možemo da ostanemo na brodu za krstarenje, šatlovi su osigurani. Možemo da jedemo, gledamo filmove i da se zabavljamo, radimo sve što je planirano tokom krstarenja", rekla je ona.

Iako uživa u pogledu, često kišno vreme je pravi šok za nju.

"Nikada u životu nisam toliko često morala da koristim kišobran, svuda nosim kabanicu", rekla je Henesi.

Putnici su dobili mogućnost da otkupe kabinu umesto da plaćaju dnevnu cenu za svoju sobu kao u tradicionalnom hotelu. To im omogućava da ostanu na krstarenju čak i nakon prve ture.

Možda vas zanima

"Želim da ostanem što duže. Oduvek sam želela da živim na brodu, to je moj san", rekao je Amerikanka.

Cena kabine se kreće od 99.999 do 899.000 dolara. Njena kabina ima veliki krevet, mali dnevni boravak i balkon.

Organizatori kruzera tvrde da čine sve da "smanje napetost" putnika i planiraju različita putovanja i druga krstarenja ili ih smeštaju u hotele. Angela i Stephen Theriac su to iskoristili i već su putovali u Španiju, Englesku i Grenland.

Ipak, brod bi trebalo da isplovi do kraja sledeće nedelje.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: