Aktuelno 12

29.08.2024.

14:56

Grupa ABBA uputila Trampu oštru poruku: "Odmah obustaviti"

Švedska pop grupa ABBA danas je zatražila od bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa da prestane da koristi njihovu muziku na predizbornim skupovima.

Izvor: Tanjug

Grupa ABBA uputila Trampu oštru poruku: "Odmah obustaviti"
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Podeli:

''Otkrili smo da su objavljeni video-snimci na kojima je (njihova) muzika korišćena na Trampovim događajima i zatražili smo da se takva upotreba odmah obustavi", saopštila je izdavačka kuća grupe za švedski list Svenska dagbladet, prenosi Politiko.

Na Trampovom mitingu u Minesoti, gde živi najviše Amerikanaca švedskog porekla, pušteni su hitovi kao što su ''The Winner Takes It All'' i ''Money, Money, Money'', ali švedski umetnici nisu jedini koji ne žele da republikanski kandidat koristi njihovu muziku.

Pevačica Selin Dion je ranije ovog meseca osudila upotrebu pesme ''My Heart Will Go On”, a rok grupa Foo Fighters saopštila je da nije dozvolila Trampu da svira njihovu pesmu na mitingu u Arizoni i dodali da će donirati sve honorare od neodobrenog korišćenja njihove pesme kampanji demokratske kandidatknje Kamale Haris.

Trampov tim izbrisao je snimak na kojem se vidi kako predsednički kandidat izlazi iz aviona iz pesmu "Freedom" pevačice Bijonse.

Njeni predstavnici su kritikovali upotrebu pesme, koju je Haris potom upotrebila za ključni deo svoje kampanje. Tokom prethodnih kampanja, izvođači Adel, Aerosmith i Guns N' Roses su osudili neodobreno korišćenje njihove muzike.

Podeli:

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: