Aktuelno 13

28.08.2024.

8:39

Dečak polomio amforu staru 3.500 godina FOTO

Tokom posete muzeju Heht u izraelskom gradu Haifi, jedan četvorogodišnji dečak slučajno je razbio amforu staru 3.500 godina, preneli su danas mediji.

Izvor: Tanjug

Dečak polomio amforu staru 3.500 godina FOTO
Elena Rostunova/Shutterstock

Podeli:

Predstavnica muzeja potvrdila je da je posuda poticala iz bronzanog doba, iz perioda između 2200. i 1500. godine pre nove ere i da je bila retka zbog odlične očuvanosti, prenosi BBC.

Otac dečaka rekao je da je njegov sin pomerio eksponat "jer je bio radoznao da vidi šta je unutra", ali onda je posuda pala i razbila se. Otac dečaka je rekao da je bio u šoku kada je video sina pored razbijene amfore i najpre je mislio da njegovo dete to nije uradilo.

"Postoje slučajevi kada su izloženi predmeti namerno oštećeni i takvi slučajevi se tretiraju sa velikom ozbiljnošću, što podrazumeva i intervenciju policije. Ova nezgoda nije bila takav slučaj, jer je posudu slučajno oštetilo malo dete koje je bilo u poseti muzeju", rekla je Lihi Laslo iz muzeja Heht.

Ona je potvrdila da je pozvan i specijalista za restauraciju antikviteta koji će restaurirati polomljenu amforu i da će ćup u kratkom vremenu ponovo biti izložen u muzeju.

Podeli:

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: