Aktuelno 14

27.08.2024.

21:32

Njegov lik je trebalo da umre na kraju prve sezone ali je postao previše slavan da bi ga ubili VIDEO

Aron Pol je američki televizijski i filmski glumac koji je svetsku popularnost stekao igrajući Džesija Pinkmana u hit seriji "Breaking Bad".

Izvor: Index.hr

Njegov lik je trebalo da umre na kraju prve sezone ali je postao previše slavan da bi ga ubili VIDEO
EPA-EFE/ALLISON DINNER

Podeli:

Odrastao je u skromnoj porodici i počeo je da pokazuje interes za performans tokom priredbi u crkvi.

Otac mu je bio sveštenik, a majka domaćica. Nakon što je završio srednju školu, odlučio je da radi kao model i glumac pa se preselio u Los Anđeles sa majkom.

Dobio sporednu ulogu u seriji, a njegov lik je trebao da umre na kraju prve sezone

Dobijao je srednje i male uloge a novac koristio kako bi prehranio sebe i majku. Onda je došla 2008. godina, kada  je izabran da glumi u novoj seriji "Breaking Bad".

Njegov lik trebao je da umre na kraju prve sezone. Serija je puna likova koji su zavisnici o metamfetaminu (metu), a njegov lik je trebao da bude deo velike prekretnice glavnog lika, koji prodaje drogu.

Ipak, producenti su nakon nekoliko epizoda primetili dobru hemiju između glumaca, pa su odlučili da promene kraj prve sezone. Njegov lik Džesi Pinkman tada je postao jedan od dvojice glavnih likova sve do kraja serije.

Aron je bio odličan odabir za tu ulogu i više je puta napomenuo da obožava Pinkmana.

Istraživao je o gradskim uličnim bandama i razgovarao sa bivšim zavisnicima kako bi se što bolje pripremio za snimanje.

Sam je vrlo veliki fan Breaking Bad-a te je i danas u kontaktu sa glavnim glumcem Brajanom Kranstonom.

Uspeh Breaking Bad-a otvorio mu je vrata novih projekata

Snimanje Breaking Bada završilo se 2013. godine i smatra se jednom od najboljih, ako ne i najboljom američkom televizijskom serijom 21. veka.

Ističe se neverovatnim tempom naracije koji gledaoce natera da sa istim žarom prati svih pet sezona. Osim toga, scenario je gotovo savršen, a glumačka postava je briljantna.

Nakon serije Aron je ostao prisutan u pop kulturi te su njegovi projekti vrlo često postajali  svetska senzacija.

Osim što se pojavio u epizodi serije "Better Call Saul" te snimio film o Breaking Bad-u, odigrao je sporednu ulogu u popularnoj seriji Westworld, pojavio se u filmu Need for Speed, a možda najvažnija uloga nakon Breaking Bad-a bila je u BoJack Horsemanu, gde je dao glas jednom od glavnih likova, Todu Čavezu.

Privatni život uglavnom drži za sebe. Oženio se 2013. godine, ima dvoje dece, a pored glumačke karijere bavi se humanitarnom radom, pogotovo kad je u pitanju pomaganje ljudima u vezi sa mentalnim zdravljem.

Dobitnik je tri Emija za sporednu ulogu.

Podeli:

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: