Aktuelno 4

28.08.2024.

9:51

Nikolas Kejdž otkrio dugo čuvanu tajnu o sebi

Teško je zamisliti Nikolasa Kejdža sa bilo kojim drugim imenom, ali poput mnogih drugih ambicioznih glumaca, i on je odlučio da promeni svoje ime i to sa dobrim razlogom.

Izvor: Index.hr

Nikolas Kejdž otkrio dugo čuvanu tajnu o sebi
Profimedia

Podeli:

Zvezda filma Longlegs, pravog imena Nikolas Kim Kopola, objasnio je u intervjuu za Wired 2023. godine da je dok je radio na tinejdžerskoj komediji Zlatno doba u Ridgemontu iz 1982. godine, bio izložen neugodnim komentarima zbog svog imena.

Kejdž je nećak poznatog reditelja Fransisa Forda Kopole, koji je najpoznatiji po režiji filmova Kum, Apokalipsa danas i Drakula. Zbog toga su se njegovi kolege na setu često šalili na njegov račun.

Ljudi su, dok je bio na setu, znali da se šale govoreći da "vole miris Nikolasa ujutro" aludirajući na film Apokalipsa danas. Povezanost između šale i filma odnosi se na jednu od najpoznatijih rečenica iz tog filma, u kojoj lik potpukovnika Bila Kilgorea, kojeg glumi Robert Duval, izgovara: "Volim miris napalma ujutro."

Ta je rečenica postala legendarna i često je citirana. Ipak, Kejdžu je smetala jer je želeo da izbegne povezanost sa slavnom porodicom i želeo je da izgradi sopstveni identitet u industriji.

"To je otežavalo posao i pomislio sam: 'Ne treba mi ovo'", rekao je glumac.

Tako je odlučio da promeni prezime u Kejdž, inspirisan Marvelovim strip-junakom Lukom Kejdžom.

Glumac je dodatno objasnio promenu imena u intervjuu za The Talks 2014. godine.

"Morao sam da se promenim. Zakonski sam još uvek Nilolas Kopola, ali za sebe sam Nikolas Kejdž. Volim svoju porodicu i sva njihova postignuća, ali kao mladi glumac koji je išao na audicije nisam mogao da se oslobodim tog pritiska. Morao sam da se fokusiram na lik i audiciju, a prezime je stvaralo dodatni pritisak. Čim sam otišao na audiciju sa novim imenom, a oni nisu znali za povezanost, i dobio ulogu, pomislio sam da zaista mogu ovo. Osećao sam se oslobođeno. To mi je dalo slobodu da postanem ono što sam želeo da budem u svojim snovima", zaključio je Kejdž.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: