Aktuelno 1

26.08.2024.

14:52

Ljubavni trougao, pa harem i gomila laži: Buran život proslavljenog trenera Svena-Gorana Eriksona

Sven-Goran Erikson je bio prepoznatljiv i po svom burnom ljubavnom životu.

Izvor: B92.net

Ljubavni trougao, pa harem i gomila laži: Buran život proslavljenog trenera Svena-Gorana Eriksona
Profimedia

Podeli:

Proslavljeni trener Sven-Goran Erikson preminuo je od raka pankreasa u 77. godini.

Erikson je za švedsku radio stanicu P1 rekao: "Svi razumeju da imam bolest koja nije dobra. Svi pretpostavljaju da je rak i jeste. Ali moram da se borim koliko god mogu."

Ljubavni život

Pre mnogo godina, ljubavni život bivšeg trenera često je zauzimao centralno mesto uporedo sa njegovom karijerom, jer se upustio u nekoliko afera visokog rizika dok je upravljao Mančester Sitijem, Romom i Engleskom. Pre nego što je postao veliko sportsko ime, Sven se u julu 1977. oženio An-Kristin Peterson, sa kojom ima dvoje dece. Podneli su zahtev za razvod 1994. godine.

Četiri godine kasnije, treneru je predstavljena italijanska advokatica Nensi Del Olio (62) i počeli su da se zabavljaju. Ali stvari su se promenile kada se preselio u London na svoju novu turneju u Engleskoj tri godine kasnije, i započeo je zloglasnu aferu sa modelom i TV voditeljkom, Ulrikom Džonson, početkom 2002. godine.

Profimedia

"Sven se ponaša kao lažljivi momak"

Nensi je u početku odbacila glasine, insistirajući da je par "sjedinjeniji" nego ikada.

"Puno smo pričali poslednjih dana i bilo je mnogo gluposti napisanog. Sven će progovoriti i sve to odbaciti", rekla je ona i dodala: "Sve je to njen pokušaj publiciteta."

Dve žene su se uplele u javnu prepirku, a Ulrika je odgovorila: "Sven se ponaša kao lažljivi momak. Obećao mi je da je gotovo sa Nensi, ali je onda izveo na večeru i čak me nije pozvao."

Profimedia

Ulrikina dadilja je čak tvrdila da je uhvatila par u krevetu zajedno, a Sven je na kraju priznao, pišući u svojim memoarima iz 2013.: "Tek kada smo se sreli na nekoj vrsti svečanosti u Mančesteru, dogodilo se nešto romantično. Bio sam tamo sa nekim ljudima i iz nekog razloga, Ulrika je takođe bila pozvana. U hotelu smo se sreli prethodne večeri i na kraju proveli noć."

Dodao je da će se sastati sa Ulrikom u njenoj kući i rekao da "ne osećam da imam za šta da se izvinjavam". Afera je trajala četiri meseca, a Ulrika je brutalno uporedila njihovo vođenje ljubavi sa priručnikom za upotrebu Ikee.

Što se tiče Nensi, ona je nakratko ostavila Svena. Ali samo dve godine kasnije, bio je uhvaćen u još jednom ljubavnom trouglu, ovog puta sa sekretaricom Fudbalskog saveza, Farijom Alam (57), koja je, u preokretu u stilu sapunice, takođe imala aferu sa izvršnim direktorom Fudbalskog saveza Markom Paliosom.

"Jedna od pet žena u haremu"

Jedna od drugih Eriksonovih ljubavnica bila je milionerka Marisa Kauči, koja je četiri godine uživala u vezi sa bivšim šefom Mančester sitija. Završila je kada je saznala da je jedna od pet žena u haremu.

"Bila sam sa Svenom četiri godine i slomio mi je srce. Rekao mi je da me voli i obećao da ćemo izaći kao par. U stvari, on me je držao u tajnosti da bi mogao da ima romanse sa drugim ženama", rekla je ona za Mirror.

Erikson je takođe u svojoj autobiografiji iz 2013. otkrio da je jednom spavao sa udatom ženom na njenoj sofi kada se njen muž vratio kući i uhvatio ih. Otkriće je na kraju isečeno iz konačnog nacrta, ali dopis nije stigao do izdavača u Norveškoj koji su objavili necenzurisanu verziju.

"Ubrzo smo se našli goli na sofi", napisao je Erikson.

"Nije rekla ništa o tome da ima muža, ali odjednom su se vrata otvorila i pojavio se veliki čovek koji je rekao: 'Ko si ti, dođavola?' Rekao sam: 'Bolje da odem', a on je odgovorio: 'Mislim da je tako verovatno najbolje."

"Nisam baš ponosan što su fanovi verovatno mogli da imenuju tri moje bivše devojke", rekao je on jednom prilikom.

"Ne mislim da je to narušilo moje fudbalske rezultate. Ali moj imidž van fudbala je naštetio, da. Moj privatni život nije bio baš privatan u Engleskoj."

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: