Aktuelno 23

24.08.2024.

20:10

Poznato kada se astronauti zaglavljeni u svemiru vraćaju na Zemlju

Naučnici Nase doneli su odluku da naredne godine vrate na zemlju dva američka astronauta, koji su na Međunarodnoj svemirskoj stanici trebali da budu osam, a ostali 80 dana, piše BBC.

Izvor: n1/BBC

Poznato kada se astronauti zaglavljeni u svemiru vraćaju na Zemlju
Profimedia

Podeli:

Sunita Vilijams (58), i  Bari Bač Vilmor, (61), otišli su u svemir na novom Boingovoj svemirskoj letelici Starlajner (Starliner) početkom juna.Trebalo je da imaju osmodnevni boravak na Međunarodnoj svemirskoj stanici, ali umesto toga su tamo proveli skoro 80 dana, piše BBC.

Možda vas zanima

Svet

Scenario kao na filmu: Rusi spasavaju Amerikance

"ROSKOSMOS" i NASA su neprekidno na vezi zbog američke svemirske letelice "Starlajner", čiji astronauti su zaglavljeni u svemiru u problematičnoj misiji, saopštio je generalni direktor „Roskosmosa“ Jurij Borisov.

16:42

16.8.2024.

27 d

Postoje rizici

Da li je seks u svemiru moguć?

Dvoje astronauta agencije NASA već dva meseca ne može da napusti Internacionalnu svemirsku stanicu, a prema najnovijim vestima, tamo bi mogli da ostanu do februara 2025. godine.

8:08

15.8.2024.

28 d

Ali, svemirska letelica je imala tehničkih problema i procenjena je da treba da ostanu u svemiru, navodi se.

Sama letelica je, kako piše ovaj medij, imala probleme sa nekoliko potiskivača i procurili su joj helijumski sistemi – ovo joj je bio prvi put sa posadom.

Možda vas zanima

Aktuelno

Prvi put, 4K video-striming iz svemira VIDEO

Testirana je Nasina nova tehnologija dvosmerne svemirske laserske komunikacije na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS) i nazad uspešno je uživo poslat 4K video-snimak s propusnošću veze od 900 Mbps.

13:00

29.7.2024.

45 d

Tokom poslednjih nekoliko meseci Nasa i Boing su procenjivali da li je kapsula dovoljno bezbedna da vrati astronaute kući. Naučnici Nase doneli su odluku da naredne godine vrate na zemlju dva američka astronauta, piše BBC.

Podeli:

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počela velika kontraofanziva

Ruske snage počele veliku kontraofanzivu protiv ukrajinskih trupa koje su prošlog meseca probile svoj put u zapadnu Rusiju i zauzele deo ruske teritorije u Kurskoj oblasti, objavili su promoskovski ratni blogeri.

12:43

11.9.2024.

1 d

Podeli: