Aktuelno 15

22.08.2024.

19:00

Turista šokiran cenama smeštaja u Dubrovniku: "Očajna vremena zahtevaju očajne mere" VIDEO

Italijanski turista, Frančesko Serčila, smislio je genijalnu ideju za jeftino noćenje u gradu na jugu Hrvatske.

Izvor: B92.net

Turista šokiran cenama smeštaja u Dubrovniku: "Očajna vremena zahtevaju očajne mere" VIDEO
Shutterstock/Francesco Bonino

Podeli:

Naime, umesto da plati 64 evra za noćenje u dubrovačkom hostelu, on je sa svojim prijateljima izajmio automobil za samo šest evra.

"Dubrovnik, predivan grad na obali u Hrvatskoj, poznat kao biser Jadrana, svojim dobro očuvanim srednjovekovnim zidinama, kristalno čistim morem i istorijom Starog grada privlači putnike iz celog sveta. Ova kombinacija istorije, kulture i očaravajućeg krajolika učinila ga je UNESCO-vom svetskom baštinom’, napisao je mladić u videu u kojem se moglo videti kako pere zube ispred automobila, dok drugi muškarac spava u autu.

On je u opisu svog videa napisao "Očajna vremena zahtevaju očajne mere", jer je želeo da objasni svoj postupak.

Inače, Dubrovnik je poznat kao jedna od najskupljih destinacija u Hrvatskoj. Cene smeštaja, restorana i osnovnih turističkih aktivnosti često su znatno više u poređenju s drugim delovima ove zemlje. Tokom vrhunca turističke sezone, troškovi mogu dodatno da skoče, a to ga čini manje pristupačnim za turiste.

"Ako planirate da posetite Dubrovnik, budite spremni na visoke cene koje prate neosporni šarm grada", rekao je Frančesko svojim pratiocima. 

Ko što se može videti u snimku, Frančesko je sa dvojicom prijatelja unajmio Reno, te su automobil parkirali uz put i prespavali u njemu za 70 evra (otprilike 23 evra po osobi), što je ukupno bilo jeftinije od 64 evra po osobi koliko bi platili za krevet u hostelu.

"Ono što u Hrvatskoj smatraju ‘preskupo’, kod njih se smatra normalnim i prihvatljivim. Vau’, napisao je jedan korisnik.

"O čemu, zaboga, pričaš, Hrvatska je pristupačna destinacija. Ovo više izgleda kao nedostatak planiranja nego nedostatak sredstava", glasio je još jedan komentar.

"Otišao sam u Split na tri dana. Skoro sam bankrotirao", požalio se treći.

Podeli:

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: