Aktuelno 11

20.08.2024.

16:27

Hrabra Srpkinja Ana spasila ženu koja se davila u Grčkoj: "Prizor je bio očajan" VIDEO

Srpkinja Ana Vukosavljev jedna je od troje Srba, koji su pritrčali u pomoć majci koja se davila u Grčkoj.

Izvor: B92/Prva Tv

Hrabra Srpkinja Ana spasila ženu koja se davila u Grčkoj: "Prizor je bio očajan" VIDEO
Printscreen/ TV Prva

Podeli:

Naime, Ana je sa plaže ugledala bračni par i njihovo dvoje dece, kada se nesrećna žena davila, dok ju je ćerkica čvrsto grlila i time samo otežavala ovu već dramatičnu situaciju. Ana je tada brže bolje doplivala do nesrećne žene i ukazala joj pomoć.

"Kada sam prišla, žena nije dvala znakove života. Bila je potpljena, samo joj je kosa bila van vode. Bila sam sabrana i znala sam da je jedini spas da je uhvatim za kosu i da je izvlačim iz vode. Prizor je bio očajan, jer je na njenim leđima bila ćerka. Suprug i sin su bili pored nje. Počela sam da je izvlačim iz vode. Ne znam odakle mi ta snaga. Nakon toga mi je prišao čovek da mi pomogne da joj okrenemo, da bi bar malo došla do vazduha", priseća se Ana i ističe da joj je snagu dala upravo ta činjenica da je osetila puls na njenom vratu i znala je da joj radi srce.

Budući da je Ana medicinska sestra u Kliničkom centru Srbije, majci bez svesti je odmah pružila prvu pomoć čim su je prebacili na plažu. Obavila je osnovni pregled, proverila zenice, izvukla jezik i to je bio trenutak kada je majka dolazila svesti, izbacujući veliku količinu vode.

"Videle smo se kada je izašla iz bolnice. Konstantno ima potrebu da mi se zahvaljuje, iako nema potrebe jer smatram da je to ljudski. Ona je dobro i stabilno", govori hrabra Ana govorila je u emisiji "150 minuta" televizije Prva,

Detaljnije o ovom traumatičnom iskustvu, pogledajte u nastavku.

Izvor: Prva

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: