Aktuelno 4

20.08.2024.

19:34

Ko će naslediti Delonove milione?

Čuveni glumac Alen Delon preminuo je 18. avgusta, i iza sebe ostavio troje dece.

Izvor: b92.net/Kurir.rs

Ko će naslediti Delonove milione?
Profimedia

Podeli:

Iako je tek preminuo, već se priča o tome ko će naslediti njegove milione.

Inače, Alenova deca su se već ranije sudila oko istih, jer je svako od njih smatrao da ima najviše prava da nasledi svu očevu imovinu, što je glumca veoma pogodilo.

Naime, alen Delon ima dva sina Entonija i Alen-Fabijena kao i ćerku anušku.

Njegov odnos sa sinovima, Entonijem (59), čija je majka, Natali, bila njegova jedina zakonita žena, i Alen-Fabijenom (30), čija je majka Rozali van Bremen, holandski model i novinarka bila je veoma burna.

Možda vas zanima

Spor zbog nasledstva od 300 miliona dolara

Entoni je insistirao na tome da njegova sestra Anuška želi da odvede njihovog oca u Švajcarsku, čiji je on državljanin bio od 1999, protiv svoje volje kako bi izbegla "ogroman porez" na nasledstvo. Anuška je na tvrdnje odgovorila rečima da je imala želju da oca odvede u Švajcarsku samo zbog boljeg lečenja, te da je ne zanima očev novčanik.

Zatim su u janost isplivale SMS poruke iz jula prošle godine koje je sestra razmenjivala sa braćom, a kroz koje se stiče utisak da njih dvojica ne žele da se Delon podvrgava daljem lečenju, već insistiraju da ga okruže ljubavlju na porodičnom imanju. S druge strane, Anuška je po svaku cenu želela da njen otac nastavi sa terapijama i lečenjem.

"Moramo da budemo svesni da ako prekinemo lečenje i nešto mu se desi, to će biti naša krivica", pisala je Anuška u jednoj od poruka.

Možda vas zanima

Ljuti rat između braće i sestre trajao je mesecima, a sve zbog ogromnog nasledstva filmske zvezde koje iznosi oko 300 miliona dolara. Braća Delon tvrde da je testament daleko povoljniji za njihovu sestru.

"Moja sestra naslediće 50 odsto celokupnog bogatstva mog oca. Moj brat ja smo ono što nazivamo rezervnim delom, tako da imamo po 25 odsto", rekao je Antoni, prenosi Blic žena.

Inače, filmska zvezda već niz godina nije bila dobrog zdravstvenog stanja. U julu 2019. godine doživeo težak moždani udar, nakon čega je retko izlazio iz kuće. Poslednjih godina borio se sa zdravstvenim problemima, a brigu o njemu preuzeo je njegov sin Alen Fabijen.

"Ne govori mnogo, umara ga ili ga nervira kada ga teramo da ponovi rečeno jer mu glas više nije uvek jasan ili čujan", ispričao je njegov sin Entoni.

"Postoji rizik da mu je ovo poslednji Božić", rekao je njegov sin prošle godine i bio je u pravu. Naime, Delon je na božićnoj fotografiji pozirao sa svojom decom, a svi su primetili da izgleda jako krhko.

Umesto da je pred kraj života našao mir, poslednje godine bile su mu jako burne.

Njegova deca su 2023. godine podnela tužbu protiv Hiromi Rolin, njegove bivše asistentkinje, optužujući je za uznemiravanje i pretnje. Entoni Delon takođe je podneo drugu tužbu optužujući Rolin za nasilje i pokušaj izolacije svog oca.

Hiromi Rolin izbačena je iz glumčevog doma u julu, a tužiocima je pisala kako bi osporila optužbe protiv sebe, te je takođe podnela tužbu.

Entoni Delon, kog je pokojni glumac dobio u braku sa svojom jedinom suprugom, francuskom glumicom Natali Bartelemi, otkrio je da su glumčeva deca u sukobu. Kako je ispričao, svoju mlađu polusestru Anušku, ćerku Alena Delona i holandske manekenke Rosalije van Brimen, prijavio je policiji jer nije obavestila porodicu o očevim rezultatima kognitivnog testa iz 2019. godine.

"Moja sestra nikada nije obavestila mog brata i mene da je moj otac između 2019. i 2022. tokom posete klinici u Švajcarskoj radio kognitivne testove i pao na jednom od pet", rekao je.

"Rezultati su pokazali kognitivnu degradaciju koja mog oca stavlja u položaj psihološke slabosti, a time i ranjivosti", dodao je.

Inače, Delon je s pevačicom Nico dobio sina Kristijana Arona, ali nije hteo da prizna da mu je otac. Pevačici su u odgajanju deteta pomogli Alenovi roditelji, a njegov nepriznati sin umro je prošle godine.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: