Aktuelno 14

16.08.2024.

18:38

Umesto maske za lice, maže vlastiti izmet: Influenserka zgrozila ljude VIDEO

Dva zdravstvena stručnjaka oglasila su se nakon što je jedna influenserka postala viralna otkrivši da stavlja vlastiti izmet na lice kao deo bjuti "trenda".

Izvor: B92.net

Umesto maske za lice, maže vlastiti izmet: Influenserka zgrozila ljude VIDEO
MIRRORstudio/Shutterstock

Podeli:

Kao da puževi i vampirske maske za lice nisu bili dovoljni, postoji još jedan bjuti trend koji zagovara ova brazilska influenserka, a to je stavljanje vlastitog izmeta na lice.

Debora Peiksoto je podelila video svoje nove metode za negu kože na društvenim mrežama, prenosi Unilad.

Iako priznaje da je to najluđa stvar koju je učinila u svom životu, insfluenserka je objasnila da je odlučila da proba nakon što je pročitala da stavljanje izmeta na lice može usporiti starenje.

Nakon što je spremila nešto svog izmeta u frižider, izvadila ga je i stavila na lice, zatvorivši nos,  rekla je:

"Na meni je delovalo i koža je prestala da mi se ljuštiti!"

Dva zdravstvena stručnjaka su se oglasila o takozvanom 'trendu' i objasnili su da li je ovo uošte dobro za kožu kao i koje su opasnosti.

Dermatolog dr Sofi Momen iz Cadogan klinike u Londonu rekla je da je trend maski za lice sa izmetom jedan od najčudnijih na koje je ikada naišla.

I ne samo da je čudan, već apsolutno nema nikakvih naučnih dokaza da postoji korist od stavljanja izmeta kao maske za lice.

Objasnila je da korišćenje sopstvenog izmeta kao maske za lice zapravo može biti opasno jer možete dobiti infekcije pa čak i trovanje.

Plastični hirurg Tunk Tirjaki dodao je:

"Korišćenje sopstvenog izmeta kao sredstva za čišćenje lica ili maske za lice nipošto se ne preporučuje zbog brojnih zdravstvenih i higijenskih razloga. Izmet sadrži mnoštvo bakterija, virusa i parazita, uključujući E. coli, Salmonelu i helminte, koji mogu uzrokovati ozbiljne infekcije i bolesti."

"Primena izmeta na licu može uneti ove patogene u vaše telo kroz male posekotine, ogrebotine ili sluznicu, što može dovesti do teških kožnih infekcija ili bolesti. Izmet takođe sadrži otpadne stvari i toksine koje je telo izbacilo. Te su stvari štetne i mogu uzrokovati upale, iritacije i alergijske reakcije na koži."

Tirjaki je zaključio da se definitivno treba držati uobičajenih proizvoda na tržištu:

"Ovi proizvodi su posebno formulisani za čišćenje, vlaženje i zaštitu kože uz održavanje njene prirodne ravnoteže. Korišćenje tih naučno razvijenih proizvoda daleko je sigurnija i učinkovitija metoda za održavanje zdravlja i higijene kože."

Podeli:

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: