Aktuelno 5

14.03.2024.

19:11

Uvođenje seksualnog obrazovanja u školama: Dobar potez ili novi problem VIDEO/ANKETA

Godine 2017. postojala je ideja o uvođenju seksualnog obrazovanja u školama koju je takođe podržalo ministarstvo prosvete.

Izvor: B92.net

Uvođenje seksualnog obrazovanja u školama: Dobar potez ili novi problem VIDEO/ANKETA
Shutterstock/Sergey Hramov

Podeli:

Međutim, priručnik koji je bio predviđen za to nije zaživeo, izazvao je velike pobune među roditeljima i u široj javnosti naišao je na veliko negodovanje.

Od učenja o željenim i neželjenim dodirima do pravilne upotrebe kondoma, sve više dece se informiše na forumima, društvenim mrežama i od strane tik tok influensera.

"To pitanje se već odavnina proteže kod nas, i stalno se prebacuju loptice na drugu stranu, niko ne želi da preuzme inicijativu, jasno je da deca ne bi trebalo da se obrazuju o tim stvarima na internetu, gde mogu čuti ili pročitati neke stvati koje nisu tačne, kod nas se ta tema smatra kao nešto tabu, a to ne bi trebalo da bude tako", rekla je Gordana Plemić iz Udruženja "Roditelj" za TV Prva i dodala:

"Pravo je vreme da se seksualno obrazovanje uvede kao deo školskog programa, jer ne samo da će značiti deci, već će pomoći i roditeljima da se nose lakše sa takvim pitanjima."

Za više o ovoj temi, pogledajte video-prilog u nastavku:


Da li vi smatrate da je pravi potez uvođenje seksualnog obrazovanja u školama Srbije?

loader

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: