Aktuelno 0

16.08.2024.

13:15

Pevač kupio deonice omiljenog kluba: "To je san svakog navijača"

Britanska muzička zvezde Ed Širan kupio je manjinski paket deonica engleskog premijerligaša prema kojem gaji posebne emocije.

Izvor: B92.net

Pevač kupio deonice omiljenog kluba: "To je san svakog navijača"
Profimedia/IMAGO

Podeli:

Muzičar je kupio 1,4 odsto deonica kluba koji je posle 22 godine ponovo u najvišem rangu engleskog fudbala.

Engleski mediji navode kako je ranije ove godine privatna firma sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama kupila 44 odsto udela u klubu za prijavljenih 105 miliona funti, što ukazuje da pevačev udeo može isnositi više od dva miliona funti.

Širan, koji je odrastao u obližnjem Framlingemu i ceo život navija za klub iz Safoka, rekao je da je "stvarno uzbuđen" zbog ovog poteza.

Možda vas zanima

"Stvarno sam uzbuđen što mogu objaviti da sam kupio mali postotak deonica Ipswich Town-a. San svakog navijača je da bude vlasnik kluba za koji navija i osećam se tako zahvalno na prilici", naveo je muzičar u objavi na Instagramu.

On je potpisao ugovor kao "pasivni" investitor i neće postati član uprave, potvrdio je ovaj fudbalski klub. Međutim, kao deo dogovora, Širan će dobiti povlastice kao što je dugoročno korišćenje vlastite lože na stadionu Portman Road.

Možda vas zanima

"Živim u Safoku od svoje treće godine, i iako sam proputovao svet i ponekad se osećao kao autsajder u velikim gradovima, Safok i Ipswich uvek su činili da se osećam delom zajednice i zaštićeno. Velika je radost biti navijač Ipswich Towna", poruči je Širan.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: