Aktuelno 0

15.08.2024.

20:23

Posle hapšenja odgovornih, novi detalji o smrti Metjua Perija: "Njegova kuća je bila prodavnica droge"

Pet osoba optuženo je u vezi sa smrću Metjua Perija, poznatog glumca iz serije "Prijatelji", prenosi BBC.

Izvor: Jutarnji list, B92.net

Posle hapšenja odgovornih, novi detalji o smrti Metjua Perija: "Njegova kuća je bila prodavnica droge"
Profimedia

Podeli:

Najnoviji detalji istrage otkriveni su na konferenciji za novinare koju su organizovale američke savezne vlasti koje istražuju smrt glumca.

Ukupno pet osoba je uhapšeno i optuženo u vezi sa Perijevom smrću, navodi se u optužnici koju je podiglo Ministarstvo pravde. Među njima su se pominjali dr Jasven Sanga, za koju kažu da je poznata kao "kraljica ketamina", Erik Fleming, dr Salvador Plasensija i glumčev asistent Kenet Ivamasa.

Možda vas zanima

Ivamasa i Fleming se navode kao saučesnici. Dva pomenuta doktora radila su sa njima na distribuciji ketamina Periju od septembra do oktobra prošle godine. Dali su mu otprilike 20 bočica ketamina u zamenu za 55.000 dolara u gotovini, iskoristivši njegove probleme sa zavisnošću, saopštile su vlasti.

Takođe kažu da je istraga otkrila široku kriminalnu mrežu dobavljača ketamina, koji su njime snabdevali Perija a i druge. Martin Estrada, američki tužilac Centralnog okruga Kalifornije, kaže da je policija pronašla nešto u Perijevoj kući što ih je navelo da istraže prodaju droge.

Možda vas zanima

I ona je umešana?

Poznata glumica ispitana o smrti Metjua Perija

Advokat Bruk Miler dao je izjavu nakon što je ona ispitana o smrti Metjua Perija, koji je umro od posledica konzumacije ketamina i utapanja, piše magazin In Touch.

20:10

28.6.2024.

74 d

On je napomenuo da je prilikom pretresa pronađeno 80 bočica ketamina, kokaina i tableta. Optuženi su koristili šifrovani jezik da imenuju lekove, kao što su nazivi "Doktor Peper" i "limenke".

U maju je policija objavila da istražuje sa Upravom za borbu protiv droga kako je glumac došao do lekova na recept nakon što je pronađen mrtav u hidromasažnoj kadi u svojoj kući u oktobru 2023.

Podsetimo, prema obdukcijskom izveštaju, Peri je preminuo od akutnog dejstva ketamina, koji je, uz faktore kao što su koronarna arterijska bolest i dejstvo buprenorfina, doprineo njegovom utapanju.

Glumac je koristio infuzije ketamina kao terapiju za lečenje zavisnosti od opijata, koja je takođe efikasna u lečenju depresije, anksioznosti, PTSP-a i hroničnog bola.

Uprkos tome, nivoi ketamina u njegovoj krvi bili su previsoki, slični onima koji se koriste tokom opšte anestezije. Iako je njegova smrt proglašena nesrećnim slučajem, bez dokaza da je počinio prekršaj, istraga pokušava da utvrdi odakle je došao ketamin do njega.

Od početka se sumnjalo da količina ketamina pronađena na obdukciji nije bila samo od terapije, već da je Peri naknadno uzeo dozu koja je bila fatalna.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: