Aktuelno 11

14.08.2024.

11:45

Bokserka Kelif "udarila" i na poznate: Tuži Ilona Maska i J.K. Rouling, istraga protiv Trampa

Spisatljica J.K. Rouling i vlasnik mreže X Ilon Mask imenovani su u krivičnoj prijavi podnetoj francuskim vlastima zbog "teškog sajber uznemiravanja" protiv alžirske bokserke, olimpijske šampionke Imane Kelif.

Izvor: Variety.com

Bokserka Kelif "udarila" i na poznate: Tuži Ilona Maska i J.K. Rouling, istraga protiv Trampa
EPA-EFE/ALI HAIDER

Podeli:

Imane Kelif koja se tokom takmičenja suočila sa optužbama da muškarac, podnela je tužbu zbog uznemiravanja i lažnih optužbi

Kako prenosi Variety tužba je podneta protiv "X", što u francuskom zakonu znači da je podneta protiv nepoznatih lica. To osigurava da "tužilaštvo ima svu slobodu da može da vodi istragu protiv svih ljudi", uključujući i one koji su možda pisali poruke mržnje pod pseudonimima, rekao je advokat Nabuil Budi kojeg je angažovala Kelif.

Ipak, advokat Budi potvrdio je za Variety da su Rouling i Mask pomenuti u tužbi podnetoj u petak u centru za borbu protiv onlajn mržnje pariskog javnog tužilaštva.

"U tužbi su, između ostalih, imenovani J.K. Rouling i Ilon Mask", rekao je on i dodao da će i Donald Tramp biti deo istrage.

"Tramp je tvitovao, pa bez obzira da li je on imenovan u našoj tužbi ili ne, on će neizbežno biti ispitan u toku istrage", dodao je advokat.

Podsetimo, Helif je postala omlimpijska šampionka nakon brojnih optužbi da nije ono za koga se predstavlja, odnosno da nije rođena kao žena. Uprkos komentarima i optužbama iz celog sveta, ona je postala prva takmičarka iz Alžira koja je donela zlato u boksu svojoj zemlji, a uz to i prvu medalju za državu od 1996. godine.

"Ovo je moj san. Osam godina, moj san. Ja sam olimpijka, nosilac zlatne medalje. Presrećna sam. Osam godina, toliko sam radila na ovome", rekla je Helif.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: