Aktuelno 2

13.08.2024.

13:50

Kako su vaterpolisti uspeli da "pobede sve poraze" i osvoje zlatnu medalju? Imali su jasan dogovor VIDEO

Vaterpolista Dušan Mandić je nakon osvajanja zlata na OI objasnio svima kako su uspeli delfini da od "potopa" dođu do pobedničkog postolja".

Izvor: B92.net

Kako su vaterpolisti uspeli da "pobede sve poraze" i osvoje zlatnu medalju? Imali su jasan dogovor VIDEO
Profimedia

Podeli:

Vaterpolisti Srbije su se vratili treći put kao uzastopni olimpijski šampioni iako niko nije verovao u njih.

"Kada veruješ, kada si iskren prema sebi i drugima, tada se vrati, taj put je doveo do ovog zlata", rekao je Dušan Mandić nakon istorijskog zlata.

Naši vaterpolisti su pokazali veru i iskrenost, čak i onda kada niko drugi nije verovao u njih.

"Mi smo ove Igre počeli slabije, imali smo uspona i padova, ali držali smo se kao tim i to je jedini način da prođeš kroz teške periode. Bili su pravi kad je trebalo", rekao je proslavljeni Andrija Gerić, nekadašnji odbojkaš, a sada sportski psiholog za TV Prva.

Psihološki rad sa vaterpolistima je trajao mesecima

"Bitno je da promeniš neko svoje stanje u bitnom momentu. S nekima se radilo manje, s nekima više, ali ono za šta se ja borim jeste da svaki ozbiljan sportista mora da ima nekoga s kim radi. Vi možete mentalno da padnete u nekom momentu i zbog toga da ne uspete, naravno da je taktička i fizička priprema neophodna", istakao je Gerić.

Izazov za trenera je danas da prilagodi svoj sistem igračima, zbog toga je neophodno raditi i na edukaciji trenera.

"Oni su mene prihvatili, verovatno jer sam i ja bio sportista. Sa malo uloženog rada u mentalnu pripremu mogu da se izvuku rezultati."

Zbog smene generacija malo njih je verovalo u vaterpoliste

"Mi smo se dogovorili da se ne čitaju vesti, ne gledaju natpisi, to je nešto što samo smeta i odvlači pažnju. Oni su znali koji je cilj, što su došli tu i na tome smo radili posvećeno i zajedno. Oni koji su u svlačionici, to su ljudi koji su u timu, zajedništvo se održalo, pa mislim da je to bio ključ uspeha", zaključio je Gerić.

Opširnije pogledajte u video-prilogu ispod.

Izvor: prva

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: