Aktuelno 16

10.08.2024.

18:16

Turistkinja doživela rasistički napad u Splitu: Uključena i policija VIDEO

Kineska turistkinja, koja je u junu sa dečkom bila na letovanju u Splitu, objavila je na TikToku snimke rasističkog napada koji je doživela u samoposluzi.

Izvor: index.hr/b92

Turistkinja doživela rasistički napad u Splitu: Uključena i policija VIDEO
Shutterstock/Ivan Klindic

Podeli:

Kako turistkinja navodi u video-snimku, dok je pokušavala da kupi vodu u samoposluzi, do nje je došla žena koja ju je nazvala "žutim govnom" i rekla da "nema nikakvih prava".

Takođe, turistkinja tvrdi da ju je žena pljunula, ali da to nije uspela da snimi.

"Došao je moj dečko koji je kupovao u drugom delu prodavnice i dao mi je vlažnu maramicu da se obrišem te ju je upitao zašto je to uradila. Ona je bila iznenađena i rekla 'zašto to pitaš, pa ja nemam problema sa tobom, ti si belac, ona je žuta, to nije u redu'. Odlučili smo da odemo iz prodavnice,  žena nas je čekala iza kase nakon što je platila proizvode koje je kupila, pa je po leđima udarila dečka koji nije Azijat. Pozlilo mi je, skoro sam se onesvestila, a onda smo nazvali policiju kad smo izašli napolje. Kada sam već zvala policiju, odlučila sam i da snimim dalje ponašanje ove žene prema nama", ispričala je devojka na TikToku.

@empathicweeb Replying to @luka brasi THERE IS NO FULL VIDEO BECAUSE I DID NOT EXPECT TO GET SPIT ON WHILE BEING IN A SUPERMARKET. AND MY BRAIN DID NOT REACT FAST ENOUGH TO PULL MY PHONE OUT ABD START FILMING WHILE SHE WAS INSULTING US. #splitcroatia #storytime ♬ original sound - EmpathicWeeb

Žena je izašla iz prodavnice, kao i turistkinja i njen dečko. Turistkinja tvrdi da je žena ispred prodavnice pljunula i njenog dečka te je počela da ih vređa.

"Govno jedno kukavičko. Kome ćeš prijaviti? Šengenu? Europolu, Interpolu, Uskoku", govori žena dok pokazuje srednji prst.

@empathicweeb The police did nothing. The employees at the supermarket did nothing. So I hope the power of the internet can do something. #notoracism #splitcroatia ♬ original sound - EmpathicWeeb

Kako Index.hr navodi, oni su poslali upit PU splitsko-dalmatinskom jesu li upoznati sa ovim događajem u Splitu.

"Policija poseduje spomenute snimke i stupićemo u kontakt sa oštećenom osobom. Proveravamo sve i utvrđujemo kada se dogodilo. Policija ima nultu stopu tolerancije na ovakvo ponašanje. Kriminalističko istraživanje je u toku", rekao je za Index.hr Jerko Kurevija, portparol PU splitsko-dalmatinske.

Podeli:

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: