Aktuelno 4

09.08.2024.

17:45

Perišić o OI: "Bog zna šta će biti i kako će biti" VIDEO

Srpska tekvondistkinja Aleksandra Perišić plasirala se u finale Olimpijskih igara u Parizu pobedom protiv Song Đi iz Kine.

Izvor: B92.net

Perišić o OI: "Bog zna šta će biti i kako će biti" VIDEO
OKS/Ivica Veselinov

Podeli:

Tako je obezbedila još jednu medalju za Srbiju, a svi znamo da će dati sve od sebe da kući donese zlatnu.

Aleksandra je sjajna mlada takmičarka koja je svojim fantastičnim rezultatima pokazala ogroman potencijal i kvalitet.

U 2022. godini postala je vicešampionka sveta u kategoriji do 67 kg, dok je na Evropskom prvenstvu iste godine osvojila bronzanu medalju.

Sjajan niz nastavila je i u narednoj, 2023. godini, osvojivši zlatne medalje na III Evropskim igrama u Poljskoj i na Evropskom prvenstvu u olimpijskim kategorijama, a potom se najsjajnijim odličjem okitila i na Grand prix-u u Taijuanu.

Interesantan je podatak da je Aleksandra Perišić naša prva tekvondistkinja koja je overila vizu za Olimpijske igre naredne godine čime je zvanično postala 51. član Olimpijskog tima Srbije.

Aleksandra Perišić rođena je 2. jula 2002. godine u Beogradu.

Ona je pre samo šest meseci govorila o tome kako se osećala onog trenutka kada je saznala da je zvanično postala član olimpijskog tima Srbije.

"Ja sam znala i pre zvanične objave liste, ali kada sam prvi put ugledala zvanično da sam tu gde jesam, osećala sam se fantastično, iako još uvek nisam svesna tog uspeha", govorila je ona tada za Olimpijski komitet Srbije.

Još tada je mlada Aleksandra progovorila o tome čemu se nada na OI:

"Želela bih da osvojim zlato, to je moj san koji želim da ostvarim od malena, ali Bog zna šta će biti i kako će biti. Na meni je samo da radim i da pratim svoje snove", bila je iskrena.

Ona je tada progovorila i o Milici i Tijani.

"One su izvanredne devojke i velika mi je čast što idem njihovim putem. Privilegija je biti deo ovog tima, i velika je čast što pratimo Milicu i Tijanu".

Aleksandra je imala samo 10 godina kada je Milica Mandić donela zlato sa Olimpijskih igara.

"Ja sam tada imala samo 10 godina, kada je Milica donela zlato iz Londona. Cela porodica je pratila to finale i kada je Milica osvojila zlato, mene je prošla jeza, i još tada sam brojala na prste koji olimpijski ciklus bih ja mogla da uhvatim i još tada sam rekla da ću 2024. godine ja ići na Olimpijadu", govorila je ona za OKS podkast pre samo dva meseca.

I tada je znala i stremela ka jednom, da i ona, poput Milice, donese zlato kući.

Nama ostaje da sačekamo još samo nekoliko sati, kada ćemo znati da li je san ove devojke konačno ostvaren.

Finale je na programu večeras u  21:19.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: