Aktuelno 0

08.08.2024.

8:41

Tužna i emotivna priča influenserke koja će vas naterati da pogledate oko sebe VIDEO

Jedna influenserka Tijana Mandić je svojim humanim delom pokrenula jako važnu i veliku temu.

Izvor: B92.net

Tužna i emotivna priča influenserke koja će vas naterati da pogledate oko sebe VIDEO
Oleg Kopyov/Shutterstock

Podeli:

"Želim sa vama da podelim jednu situaciju koja mi se dogodila. Primetila sam ženu koja tumara ulicama, bosa, između automobila. Zvala sam policiju, hitnu pomoć. Išla sam redom i po Fejsbuku molila za bilo kakvu informaciju. Ona pati od demencije i uspela sam da nađem njenu ćerku", tako počinje priča influenserke Tijane Mandić.

Ovo je situacija u kojoj može da se nađe svako od nas, ali je pitanje da li ćemo pred problemom okrenuti glavu ili učiniti nešto da pomognemo.

"Ja ne smatram da je to veliko delo, jer ništa osim svog vremena nisam uložila u to i mislim da je to neka mala stvar koju svako od nas može da učini", započela je Tijana Mandić u emisiji 150 minuta.

Tijanin postupak je pokrenuo mnoge od nas, učinio je da se zapitamo da li možda možemo nekad da pomognemo nekome, kao i koliko je teško nekim ljudima.

"Ta žena je mislila da je u Subotici, meni je rečeno da će je najverovatnije premestiti u bolnicu Laza Lazarević i tada sam shvatila da moram da preduzmem nešto. Moguće je samo da provede 24h u toj bolnici i nakon toga bi je pustili napolje ako se niko ne javi. Pritom, kasnije sam saznala da ta žena nikada ranije i nije bila u Beogradu", rekla je Tijana.

Koliko su česti ovakvi slučajevi?

Mi danas često zbog svojih obaveza i problema ne primećujemo ovakve stvari, a još manje gledamo na ulici šta se događa.

"Ljudi najmanje zagledaju starije ljude, koji su još i neuredni. Istraživanje pokazuje da šest od deset osoba sa Alchajmerovom bolešću je sklona lutanju ili makar jednom odlutala i zagubila se. Beograd je prepun ovih osoba", istakla je Nadežda Satarić, predsednica srpskog udruzenja za Alcahjmerovu bolest, u emisiji 150 minuta.

Tijana je poslala preko 40 poruka na Fejsbuku, a jedna objava je postala i viralna.

"Nakon svega toga, ujutru kada sam se probudila videla sam poruku od jedne žene, koja je zapravo njena ćerka. Ja sam išla redom po Fejsbuku i svima iz te regije sa tim prezimenom slala poruku. Njena ćerka je naišla na osudu jer nije bila prihvaćena sa razumevanjem na drutšvenim mrežama. Na kraju sam dobila Lazu, ali nisu bili preterano voljni da mi daju informacije jer ja nisam niko toj ženi i kada su mi odgovorili, ona je već bila puštena", rekla je Tijana.

Kako se završila potraga i kakav kraj je imala ova životna priča, pogledajte u video-prilogu.

Izvor: prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: