Aktuelno 3

04.08.2024.

12:41

Portugalski sveštenik na bizaran način širi veru među mladima VIDEO

Katolički sveštenik postao je poznat u celom svetu zbog svog načina okupljanja vernika.

Izvor: Tanjug

Portugalski sveštenik na bizaran način širi veru među mladima VIDEO
AnnaStills/Shutterstock

Podeli:

Giljerme Peišoto, sveštenik koji je pre godinu dana postao poznat po di-džej nastupu pred oko milion i po vernika okupljenih na završnoj papinoj misi za Svetske dane mladih, danas ima 900.000 pratilaca na Instagramu i veoma posećene koncerte, sa kojih elektronskom muzikom želi da prenese hrišćanske poruke.

Muzika omogućava da se istaknu "radost Jevanđelja, poruke nade i vere, ali i tolerancije, harmonije i mira", kaže 50-godišnji "otac Giljerme", kako pratioci zovu zvezdu portugalske elektronske muzičke scene, piše Figaro.

On dodaje da je njegov sveštenički poziv još više izražen kroz elektronsku muziku. Di-džej Giljerme, koji na nastupima uvek nosi sveštenički beli okovratnik, želi da širi veru među mladima i da stupi u kontakt s publikom koja ne ide u crkvu.

Nedeljom je u svojoj parohiji u Laundošu, na severu Portugala, a kao di-džej nastupe ima po celom svetu. Početkom jula nastupao je u portugalskom univerzitetskom gradu Koimbri pred više stotina mladih koji su igrali uz njegove miksove tehno muzike i delova obraćanja nekadašnjeg poglavara Rimokatoličke crkve Jovana Pavla II i sadašnjeg pape Franje.

Ideja da postane di-džej Giljermu se javila posle boravka sa portugalskim vojnicima u Avganistanu, gde je bio vojni kapelan.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: