Aktuelno 11

04.08.2024.

8:47

Oglasio se i otac alžirske bokserke: Morao je da odbrani svoju ćerku VIDEO

Imane Kelif, alžirska bokserka, koja je bila u centru skandala nakon meča sa Italijankom, trenutno je osoba o kojoj se možda i najviše piše sa OI u Parizu.

Izvor: B92.net

Oglasio se i otac alžirske bokserke: Morao je da odbrani svoju ćerku VIDEO
EPA-EFE/ALI HAIDER

Podeli:

Nakon što je razjašnjeno da Imane Kelif ima povišen nivo testosterona i zbog toga neke muške karakteristike, ali je njen biološki pol ženski, ova sportistkinja se suočila sa brojim uvredama i provokacijama.

Alžirku su optuživali da je muško, te da ne sme da se takmiči u kategoriji sa ženama, a čak je i njena prethodna protivnica, mađarska bokserka, Ana Luka Hamori, imala uvredljivu poruku za Kelif na Instagramu.

Mađarica je, naime, obećala borbu fanovima, a usput objavila fotografiju na kojoj su prikazane lepotica i zver.

U svemu tome je potrebu da se oglasi osećao i otac alžirske bokserke, pa je javno pokazao i izvod iz matične knjige rođenih kako bi dokazao da je njegova ćerka žensko.

"Moja ćerka je žena! Imamo dokaze za to, uključujući njen sertifikat rođenja. Moja ćerka je samo bila jača od italijanske bokserke. Ona mnogo vredno radi. Čast je biti njen otac, ona je šampion", rekao je otac.

Podsetimo, Italijanka Anđela Karini je predala meč Alžirki jer nije mogla da se bori protiv njenih jakih udaraca. Ubrzo nakon toga, mediji su preneli vest kako je Imane Kelif zapravo muško, što nije bilo tačno. Kasnije je utvrđeno da Alžirka ima povišen nivo testosterona, ali je to ne karakteriše kao muškarca niti utiče na njen pol na bilo koji način.

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: