Aktuelno 24

03.08.2024.

13:30

Nakon skandala, alžirska bokserka se suočava sa uvredama: Sramna objava naredne protivnice Imane Kelif FOTO

U jeku skandala na OI nakon što je italijanska bokserka Anđela Karini odustala od borbe sa Alžirkom Imane Kelif, oglasila se i sledeća protivnica alžirske bokserke.

Izvor: B92.net

Nakon skandala, alžirska bokserka se suočava sa uvredama: Sramna objava naredne protivnice Imane Kelif FOTO
Profimedia

Podeli:

Imane Kelif je bokserka koja je privukla pažnju na Olimpijskim igrama kada je njena protivnica predala meč nakon samo 46 sekundi.

Mediji su preneli vest kako Kelif ima muške hromozome, te da zbog toga ima i neke muške fizičke karakteristike, a zanimljivo je i da je ona na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu diskvalifikovana pred finalnu borbu zbog rezultata "testa podobnosti" koji nije do kraja objašnjen.

Kako je kasnije objašnjeno, biološki pol Imane Kelif se ne dovodi u pitanje, ona je žensko, ali ima povišen nivo testosterona, što predstavlja hormnski disbalans.

Nakon velikog skandala i brojnih pogrešnih informacija, pa i onih koji tvrde kako su ovogodišnje Olimpijske igre mesto za promovisanje trans osoba, Italijanka Karini je ipak rešila da se izvini suparnici.

Fabio Bozzani/Profimedia

"Sva ova kontroverza me rastužuje i žao mi je zbog moje protivnice. Ako Međunarodni olimpijski komitet kaže da ona može da se bori, poštujem tu odluku", rekla je ona za Gazetta dello Sport.

Takođe, Karinijeva se kaje što se na kraju nije rukovala sa Kelif, te ističe kako je bila ljuta jer je njeno učešće na OI gotovo.

Tanjug/AP Photo/John Locher

"To nije bilo nešto što sam nameravala da učinim. Zapravo, želim da se izvinim i njoj i svima ostalima. Bila sam ljuta jer se moje učešće na Olimpijskim igrama završilo", zaključila je Italijanka.

Da li sledeća protivnica donosi i novi skandal u slučaju Imane Kelif?

Sledeća protivnica alžirske bokserke biće Mađarica Ana Luka Hamori, one će se sastati u polufinalu.

"Ne plašim se. Ne marim za priče u medijima i na društvenim mrežama. Ako je ona ili on muškarac, to će za mene biti još veća pobeda ako je dobijem ", rekla je Ana Luka.

Nakon toga, mađarska bokserka je objavila prilično provokativnu i uvredljivu poruku na Instagramu. Radi se o fotografiji nastaloj veštačkom inteligencijom, na kojoj lepa žena stoji u ringu nasuprot zveri, sa natpisom Pariz 2024.

Podeli:

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: