Aktuelno 0

03.08.2024.

8:02

Na koncertu popularne pevačice zabranjeno slikanje

Nemačko udruženje novinara saopštilo je u petak da je razočarano "potpuno neprihvatljivom" odlukom da se medijima ograniči pristup na koncertima pevačice Adel (Adele) u Minhenu.

Izvor: dpa

Na koncertu popularne pevačice zabranjeno slikanje
EPA/ VICKIE FLORES

Podeli:

Fotoreporteri i snimatelji ne smeju da rade svoj posao na 10 koncerata na otvorenom britanske ikone, suprotno običajima u Nemačkoj. Niz nastupa počinje u petak uveče.

Adelin tim je rešio da sam slika i nudi fotografije medijima umesto da to omogući profesionalcima, rekao je predsednik Bavarskog udruženja novinara (BJV) Harald Štoker (Stocker).

"Ova zabrana je potpuno neprihvatljiva", rekao je Štoker dodajući da je odluka da se medijima nude slike "ruganje radu novinara".

U Nemačkoj je običaj da se fotoreporterima i TV snimateljima dozvoljava pristup tokom prve tri pesme na velikim koncertima.

U slučaju Adel, mediji će dobiti link sa kojeg mogu da "skinu" fotografije.

Kompanija Lajv nejšon (Live Nation) koja je koorganizator koncerata je odbacila prigovore.

"Bilo je nekoliko razgovora sa menadžmentom oko toga, ali sada je gotovo jer se na koncertima Adel uvek tako radi, bez obzira gde i kada", saopštila je kompanija.

Adel će od 2. do 31. avgusta na minhenskom sajmištu održati 10 koncerata. Organizatori očekuju oko 730.000 gledalaca.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: