Aktuelno 38

31.07.2024.

13:10

"Isus" sa Olimpijskih igara u panici: "Prete mi silovanjem i ubistvom"

Barbara Buč, koja je prošlog petka nastupila na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara tokom koje je karikirana umetnička freska Leonarda da Vinčija - Tajna večera, prijavila je policiji da joj je prećeno silovanjem i ubistvom, prenosi Bi-Bi-Si.

Izvor: Index.hr

"Isus" sa Olimpijskih igara u panici:  "Prete mi silovanjem i ubistvom"
EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Podeli:

"Od ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, umetnica, di-džej i aktivistkinja Barbara Butč bila je meta radikalno nasilne kampanje onlajn uznemiravanja i klevete", rekla je njena advokatica Odri Mselati u zvaničnom saopštenju. Ona je dodala da su joj pretili smrću, mučenjem i silovanjem, te da je bila meta brojnih antisemitskih, homofobičnih i seksističkih uvreda.

Ovaj nastup izazvao je lavinu negativnih reakcija, a prošle nedelje su se organizatori Olimpijskih igara u Parizu izvinili katolicima i ostalim hrišćanima koje je na svečanom otvaranju naljutila kič scena. Predstava, u kojoj su članovi grupe Drag Race France, transrodna manekenka i naga pevačica igrali ulogu starogrčkog boga vina Dionisa, ličio je na biblijsku scenu Isusa Hrista i njegovih apostola koji dele poslednju večeru pre raspeća.

Isusa je "glumila" Barbara Buč, 43-godišnja Francuskinja poznata po LGBT aktivizmu i promociji debljine. Nosila je krunu u stilu oreola od kože, drveta i Svarovski kristala.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: