Aktuelno 7

29.07.2024.

20:49

Novi skandal na OI: Sportisti ostali bez hrane?

Olimpijske igre u Parizu na samom startu izazvale su burne reakcije zbog kontroverznog programa prilikom otvaranja. Sada se pokrenulo novo pitanje u javnosti i medijima, a odnosi se na hranu.

Izvor: index.hr/b92

Novi skandal na OI: Sportisti ostali bez hrane?
Shutterstock/lazyllama

Podeli:

Naime, francuski portal L'Équipe objavio je vest je da su takmičari navodno rekli da nema dovoljno hrane za sve, tačnije da im fali jaja i mesa sa roštilja, a isto je i za The Telegraph izjavio Endi Anson, izvršni direktor tima Velike Britanije. On je rekao da nije bilo dovoljno jaja, piletine i ugljenih hidrata, a neki britanski sportisti su se požalili i na to da im je bilo servirano sirovo meso.

"Na početku svakih Olimpijskih igara obično postoje dva ili tri problema - ovoga puta veliki je problem hrana u olimpijskom selu, koje nema dovoljno", rekao je Anson za The Telegraph.

Možda vas zanima

Kako bi rešili taj problem, Britanci su čak i angažovali ketering za svoje sportiste kako ne bi morali da jedu u olimpijskom selu i kako bi za njih bilo dovoljno hrane, izvestio je The Telegraph.

Službeni ugostiteljski partner olimpijskog sela, Sodexo Live!, na sve to je odgovorio da će se količine hrane povećati kako bi se zadovoljile potrebe sportista, dok na primedbe o sirovom mesu nisu ništa rekli.

60 posto obroka na Olimpijskim igrama biće bez mesa, neke namirnice su zabranjene

Možda vas zanima

Podsetimo, organizatori Olimpijskih igara u Parizu najavili su da će čak 60 odsto hrane koja se služi široj javnosti tokom događaja biti bez mesa, a 80 odsto svih jela serviranih na Olimpijskim igrama biće proizvedeno od lokalnih namirnica iz Francuske.

Iz organizacije su rekli da će 33 odsto hrane biti na biljnoj bazi, a prvi put će oko 15.000 sportista jesti iz tanjira koji se mogu prati umesto iz onih jednokratnih. Jela koja će se posluživati u ovom restoranu spremaće neki od najpoznatijih francuskih kuvara.

Osim toga, na ovogodišnjim Olimpijskim igrama poslužiće se ukupno čak 40.000 obroka dnevno, a neke namirnice su zabranjene. Recimo, prženi krompirići se neće posluživati ​​u olimpijskom selu i to jer se korištenje friteza u prostoru s tolikim brojem ljudi smatra potencijalnim rizikom od požara.

Osim toga, zabranjen je i avokado, i to iz ekoloških razloga. 

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: