Aktuelno 1

25.07.2024.

18:03

Porotnica sa suđenja Aleku Boldvinu: "Ništa tu nema smisla"

Martina Markez (36) iz Nju Meksika, u sudskim dokumentima potpisana kao porotnik broj jedan, otvorila je dušu za izvesne strane medije pa istakla kako je čitavo suđenje Aleku Boldvinu za ubistvo iz nehata bilo "besmisleno".

Izvor: b92.net/24sedam.rs

Porotnica sa suđenja Aleku Boldvinu: "Ništa tu nema smisla"
Profimedia

Podeli:

Ova lekarka onkologije naglasila je da je sve činjenice bila spremna da isprati otvorenog uma, međutim, zbog poteza tužioca u prva dva dana, vremenom je samo postajala sve sigurnija i da je slučaj, u stvari, od samog početka "pogrešno vođen".

Boldvin je, podsetimo, usmrtio snimateljku Halinu Hačins, ranio reditelja Džoela Souzu, a zbog toga ga je u sudnici specijalni tužilac Erlinda Džonson okarakterisala kao "čoveka koji nema obzira", te osobom koja je potpuno ignorisala standardni protokol o bezbednosti, te da je to "samo doprinelo smrti snimateljke".

Markezova vidi samo "nesrećan splet okolnosti" i kaže da joj se "kazna činila mnogo oštrijom nego što bi trebalo da bude".

Možda vas zanima

Otkriveni detalji

Odbačena tužba i prekinuto suđenje Aleku Boldvinu

Sudija u Novom Meksiku odbacila je tužbu za ubistvo iz nehata i prekinula suđenje glumcu Aleku Boldvinu zbog toga što je tužilaštvo, kako je sud naveo, prikrivalo dokaze o tome kako je bojeva municija završila na filmskom setu na kojem je ubijena snimateljka.

8:07

13.7.2024.

56 d

"To nije imalo smisla, upirati tako prstom u njega kao jedinog krivca... Svi mi gledamo televiziju, filmove, zna se da ne treba dirati dokaze ili im menjati mesto. To mi je delovalo posebno "klimavo", jer je pištolj mogao da prođe kroz brojne ruke pre nego što ga je poručnik zaplenio. Hana Gutijerez-Rid (oružarka koja je u martu osuđena za ubistvo iz nehata, jer je slučajno ubacila pravu municiju u vatreno oružje i trenutno služi kaznu od 18 meseci zatvora), stekla sam utisak da je ona u potpunosti odgovorna, za sve. Slučaj možda uopšte nije trebalo do ovde da "dogura".

Možda vas zanima

Sa ostalim porotnicima nije razgovarala o suđenju i slučaju uopšte, naglasila je i da je bila "pod utiskom da su svi oni na istoj strani", da Alek i nije tu nešto kriv, a i rekla bi i da su ga "napali kako jesu jer je poznat".

"Mislim da je samo bilo neophodno okriviti nekoga za tu smrt", rekla je Markez.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: