Aktuelno 22

24.07.2024.

21:09

Kamala Haris postala "kraljica" mimova na Internetu: Ne prestaju šale na njen račun FOTO/VIDEO

Gotovo čim je američki predsednik Džo Bajden podržao potpredsednicu Kamalu Haris kao kandidatkinju Demokratske stranke na izborima, američki internet "ratnici" prionuli su na posao, izbacujući mim za mimom.

Izvor: Index.hr

Kamala Haris postala  "kraljica"  mimova na Internetu: Ne prestaju šale na njen račun FOTO/VIDEO
EPA-EFE/NATHAN HOWARD / POOL

Podeli:

Tema i svrha? Kamalu za predsednicu, piše Politico.

"Mi apsolutno moramo ovu ženu da mimujemo u predsednicu", pišu mladi simpatizeri Kamale Haris na društvenim mrežama.

Ovaj entuzijazam mladih birača predstavlja oštar kontrast u odnosu na prošlu nedelju, kada su demokrate gubile podršku ove demografske grupe - anketa AP-NORC-a izvestila je da su birači u dobi od 18 do 44 godine bili vrlo dvostruko više nezadovoljni Bajdenom nego oni stariji od 45 godina.

Iako je televizijska predsednička debata u junu istakla zabrinutost oko Bajdenovog stanja, birači su zapravo bili zabrinuti i zbog Trampovih godina.

Naime, najnovija anketa ABC News/Washington Post/Ipsos pokazala je da 60 odsto Amerikanaca smatra da je Tramp prestar za drugi mandat.

Ali s Bajdenovim povlačenjem, igra se iz temelja promenila: Tramp je sada najstariji predsednički kandidat u istoriji - dajući Haris priliku da se predstavi kao kandidatkinja koja je više u kontaktu s američkom populacijom mladih.

Kako su se ti mimovi širili u prošlih nekoliko dana, čini se da Harisina kampanja prihvata te opise, prikupivši desetine miliona pregleda stvaranjem sadržaja koji se uklapa u popularne trendove generacije Z.

Evo nekoliko najvažnijih:

Climbing the Coconut Tree

Govoreći o važnosti brige za mlade ljude, istakla je potrebu za podršku "njihovim roditeljima i njihovim dekama i bakama, njihovim učiteljima i njihovim zajednicama", objasnivši: "Jer niko od nas ne živi samo u svom svetu."

Zatim je ispričala anegdotu o svojoj majci iz Južne Azije.

"Moja majka bi nam ponekad prigovarala i govorila nam: 'Ne znam šta nije u redu s vama mladima. Mislite da ste upravo pali s kokosovog stabla?' Postojite u kontekstu svega u čemu živite i onoga što je bilo pre vas."

Ironično, ovaj citat Kamale Haris iz maja prošle godine postao je viralan jer je izvučen iz konteksta i predstavljen kao neka vrsta apsurdne izjave. Uprkos tome, njeni internet fanovi, kao i političari - uključujući senatora Brajana Šatza - upotrebili su ovu sliku kokosove palme kako bi obećali svoju podršku Haris.

Blast from the Past

Live from New York

U mimove je uključena i Maja Rudolf, koja je igrala Haris u Saturday Night Liveu.

Who’s On the Menu?

Internet je brzo procenio, ali i mimovima kritikovao spisak potencijalnih potpredsedničkih kandidata Kamale Haris, budući da su većina njih belci.

Dance Party

Haris je u svom govoru nakon što je Bajden odustao od kandidature odala priznanje aktuelnom predsedniku, ali internet je nastojao da predstavi drugu stranu - sreću zbog prilike koju je dobila.

@dailymail she’s living in the context of the coconut tree 🥥 #kamalaharris #whitehouse #uselection #democrat ♬ original sound - Daily Mail

Wake Up Warriors

Iako su mnogi mimovi usredsređeni na samu Haris, pokušavaju da pokrenu i druge da joj pruže podršku.

Trump is "Not Like Us"

Mnogi mimovi takođe su usko povezani s celeb i pop kulturom, pa Kamalu i Trampa upoređuju s reperima Drejkom i Kendrikom Lamarom. Kamala je tu, naravno, pobednica, poput Lamara, dok Tramp "nije kao oni".

Podeli:

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: