Aktuelno 15

24.07.2024.

14:25

Brak princeze Dajane se raspao zbog Harija?

Život princeze Dajane je nepresušna inspiracija za brojne kraljevske biografe, a njen brak sa sadašnjim kraljem Čarlsom ne prestaje da intrigira iako se čini da je već sve ispričano.

Izvor: B92.net

Brak princeze Dajane se raspao zbog Harija?
Profimedia

Podeli:

Britanska kraljevska porodica je oduvek davala javnosti materijala za brojna pisanja, njihovi međusobni odnosi, intrige i prevare su zanimljive ljudima širom sveta.

Omiljena ličnost kraljevske porodice je svakako princeza Dajana, koja je tragično nastradala, pod nerazjašnjenim okolnostima.

Njen život je postao komplikovan i nesrećan od trenutka kada se udala za Čarlsa, koji ni u jednom trenutku nije prekinuo vezu sa sadašnjom suprugom, Kamilom Parker.

Ipak, kako piše Good Housekeeping, Dajana je verovala kako je rođenje princa Harija pokrenulo sledeći niz loših poteza u njihovom braku.

Profimedia

"Čarls i ja bili smo vrlo bliski pre nego što se Hari rodio, najbliži što smo ikad bili i što ćemo ikada biti", govorila je Dajana u razgovoru s kraljevskim biografom Enruom Mortonom. "Onda, iznenada, kad se Hari rodio, naš brak je pukao. Cela je stvar propala", otkrila je davne 1992. godine. 

Nije želela da Čarls zna pol deteta

Kako je i sama rekla, sve vreme je znala da će roditi dečaka, ali nije želela da otkriva Čarlsu jer je znala da je on želeo devojčicu. Njegova prva reakcije je bila jako čudna.

"O, Bože, dečak je i čak ima crvenu kosu", rekao je Čarls.

UPPA/Photoshot Photo CB /Profimedia

Dajana je čak otkrila i kako se Čarls žalio što ima dvojicu sinova, toliko je želeo ćerku.

Čak su i kasnije mnogobrojni mediji pisali o tome, a navodi se i da je kralj jedva čekao da dobije unuku, pa je tako nakon rođenja prvog deteta Vilijam i Kejt stalno pričao kako se nada da će sledeće biti ćerka. Sa malom princezom Šarlot je posebno povezan, čak stalno nosi i narukvicu koju mu je ona poklonila.

Podeli:

15 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: